Blogroll

marți, 2 aprilie 2013

Tu de ce citeşti?

   "Libris.ro iti scoate cartile din wishlist si ti le trimite acasa!
Iti place sa citesti? Iti place sa scrii?
Cand ati intrat ultima data intr-o librarie (virtuala sau clasica)? Cate carti care ti-au starnit interesul ai vazut si cate ai cumparat? Cate ai lasat in wishlist si astepti sa fie bugetate pentru a face parte din biblioteca personala? Cam cati bani ai fi in stare sa cheltui, intr-o luna, pe carti?
In luna aprilie, Libris.ro, cea mai de incredere librarie online din Romania, te provoaca la scris. Putem la bataie 1.500 lei, in premii pentru cei mai talentati trei bloggeri/posesori/administratori/editori in www."
Regulament AICI!


Cel mai drăguţ şi deştept concurs la care am participat până acum!
Cum am văzut întrebare am zis că particip!

"De ce citesc?"
Am să răspund la această întrebare tot cu întrebare "Voi de ce respiraţi?". Primul motiv e pentru că am nevoie de ele ca să "supravieţuiesc". Pe de altă parte, eu văd cărţile că şi un perete care mă apără de lumea rece şi de problemele care sunt peste tot. Fiecare carte reprezintă pentru mine o cărămidă. Cu o cărămidă şi încă una şi tot aşa,  reuşeşti să construieşti o scară şi cu cât urci mai sus cu atât eşti un om mai bun, din toate punctele de vedere. Şi desigur, pentru că mă relaxează. 

Voi de ce să citiţi? Pentru că...
1. ...e ca şi cum ai "urmări" un film regizat perfect, cu actori perfecţi(arată cum vrei tu să arate). Pentru continuare nu trebuie să aştepţi mult timp, având în vedere că se poate să ai următorul volum lângă tine.
2. ...,precum am spus şi mai sus, te relaxează foarte mult, doar trebuie să ştii ce îţi place să citeşti.
3. ... te face mai deştept. Pe bune!
4. ...înveţi să vorbeşti şi să întreţii o conversaţie fără să te uiţi pe pereţi.
5. ...poţi să înveţi foarte multe(din morala cărţii), nu mă refer la lucruri ştiinţifice. Mă refer la lucruri care te pot ajuta în viaţă şi care îţi schimbă perspectiva asupra lumii.
6. ...elimină plictiseala garantat.
7. ...poţi să te regăseşti în multe personaje şi să înveţi din ce fac ele. 
8. ...o carte e ca şi un prieten care te înţelege perfect.
9. ...nu îţi dai banii pe lucruri nefolositoare.
10. ... cititul te face cool!

~Avertisment! Cititul provoacă dependenţă!~

32 de comentarii:

  1. you left me speechless and i have to deal with this from now on :):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu ma regasesc in niciunul din acele puncte. Eu evadez din lumea reala, si ma transform intr-un personaj invizibil ce traieste aceleasi emotii asemenea personajului de care se ataseaza. Cand citesc, lucrurile din jurul meu dispar, e o senzatia minunata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu ma regasesc in niciunul din acele puncte. Eu evadez din lumea reala, si ma transform intr-un personaj invizibil ce traieste aceleasi emotii asemenea personajului de care se ataseaza. Cand citesc, lucrurile din jurul meu dispar, e o senzatia minunata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine o carte e ca un univers nou, care ma asteapta sa il explorez. Cartile sunt un refugiu, te adapostesc de probleme. Totodata ele sunt viata insasi pentru ca citindu-le esti pus in fata unor situatii pe care e posibil sa nu le intalnesti in toata existenta ta si traiesti sentimente noi, si de o profunzime de nedescris. Cartile contin viata pe care ne-o dorim, pe care nu o avem, dar o putem trai atata timp cat le rasfoim paginile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo,KIdo. Imi plac motivele tale. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place ca e scurt si la subiect.Mi-au placut si mie motivele.Ai dreptate.Avem foarte mult de invatat,iar cartile sunt perfecte pentru asa ceva.Bravo. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos articol, foarte adevarat. Mult succes!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cititul te face sa parii inteligent:-? chiar daca toti se mira ca faci chiestia asta :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Citesc pentru amalgamul care ma-nconjoara in momentul citirii. Sa vad prin ochii personajului preferat fiecare fir de iarba, fiecare rand de pin din dreapta mea, sa simt fiecare adiere matinala, fiecare sarut sau nesimtire fatala. Citesc ca sa ma leg de "cortina" povestirii, sa simt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce citesc? hmm...abstract!
    Pentru ca in momentul in care deschid o carte viata cotidiana se pune in asteptare,eu evadand intr-o lume diferita in care imaginatia nu are frontiere...pentru ca ma relaxez,simt emotiile povestiri,iar creierul e capabil sa descrie peisajul exact asa cum vreau eu (ma refer aici ca in momentul in care ne uitam la Tv cineva reproduce imaginile pentru noi..cand defapt fiecare vede lucrurile altfel)...citesc pentru ca curiozitatea mea nu are limite...citesc pentru ca ador sa aud cuvintele in mintea mea atat de frumos asternute pe micuta foaie care ma ajuta sa ma dezvolt..citesc pentru ca iubesc...am sa inchei cu un citat care mie imi place foarte mult: "Cărţile sunt prieteni reci, dar siguri"!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo! M-am regasit in mai multe motive ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Kido imi place mult ceea ce ai scris , ma regases in motivele tale si iti doresc mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cititul te face cool :)) Asta chiar e adevarat! Cititul te face mai special; mai aparte. Cumva, cand ii spui profesoarei tale sa nu te bata la cap cu Amintiri din copilarie, caci tu deja ai citit alte opere ce se cer poate la facultate, devii o persoana aparte; devii, pentru tine cel putin, un om ce le-a facut pe toate.
    Sa citesti nu e greu, sa iti place ceea ce citesti si sa faci din a citit un viciu, o dependenta fara de care nu poti trai...asta e ceva unic, ceva frumos pe care doar noi, adevaratii iubitori de carti o putem face!
    Imi place mult ce ai scris!
    Particip si eu la concurs, sper ca-mi poti lasa parerea ta despre articolul meu, aici: http://walking-on-letters.blogspot.ro/2013/04/jocul-de-ce-citim.html?spref=fb
    Take care,
    Alexya

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru articol si succes ! M-as bucura daca ai lasa un comentariu si la mine pe blog. Acesta este link-ul : https://anotherbooksworld.wordpress.com/2013/04/15/de-ce-citesc/comment-page-1/#comment-16730

    RăspundețiȘtergere
  16. Atata timp cat o sa gasesc carti care mi se potrivesc, cititlul este o placere de care nu ma pot desparti.
    De multe ori uit de multe alte lucruri cand ma pierd printre pagini.
    Este o placere vinovata, dar nu se compara nimic, cu senzatia pe care ti-o lasa o poveste buna.
    Un articol frumos.
    Mi-ar face o mare placere sa aflu si eu parerea ta.
    http://cartinemuritoare.wordpress.com/2013/04/15/de-ce-citesc/

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte interesant si atractiv. Sa citesti e ceva diferit la fiecare persoana.In font si la urma urmei,oamenii fiind diferiti,si cartile sunt diferite. Dar sunt carti...si trebuie citite,intelese si ... memorate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Citesc pentru ca ador sa ma transpun in alta lume :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place sa citesc... din curiozitate:)
    As putea citi intreaga viata din curiozitate, iar timpul nu mi-ar ajunge. Cunoasterea este hrana curiozitatii, iar cartile iti ofera asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa citesti este ca si cum ai intra intr-o lume unde totul este descris in cel mai mic detaliu dar numai tu iti poti imagina cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Citesc pentru ca... ce sa mai spun,ai spus tu tot:) Succes si sper sa castigi!

    RăspundețiȘtergere
  22. Genial articolu'! keep up the great work

    RăspundețiȘtergere
  23. Citesc ca sa evadez din realitate atunci cand nu prea ma incanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Sper sa castigi ;)cititu e tot :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte frumos ! Trebuie sa recunosc , in ultima vreme nu am apucat sa citesc atat de mult pe cat doream , dar acum citind aici motivele tale , ma tenteaza sa "fug" la biblioteca si sa imi aleg o carte noua . In multe din motivele tale m-am regasit si eu ! Pentru mine cartile inseamna cultura generala si prin asta nu ma refer doar la lucruri stiintifice , cat si pe parte emotionala . O carte iti poate da un sfat mai bine decat orcine ! Succes la concurs

    RăspundețiȘtergere
  26. Citesc pentru a fugi de timp și scriu pentru a opri timpul.

    RăspundețiȘtergere