Blogroll

marți, 8 decembrie 2015

Merry anniversary #1

Să înceapă nebunia!
Primul pachet cuprinde Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven, Aristotel și Dante desoperă secretele universului de B.A. Saenz, Made You Up de Francesca Zappia și Dash, Lily și cartea provocărilor de Rachel Cohn și David Levithan.
În primul rând vreau să le mulțumesc partenerilor acestui concurs, Francesca Zappia, care a fost atât de drăguță încât să ne trimită un exemplar din cartea ei, și editura TREI.

Începem cu o cerință ușoară. Pentru a câștiga setul menționat mai sus, trebuie să lași într-un comentariu patru experiențe personale legate de cărți, numele cu care urmărești blogul (GFC), și numele cu care ai dat like paginii de facebook! Și nu strică un share!:)
Deadline: 23 decembrie 2015!
Câștigătorul va fi ales prin intermediul site-ului random.org.


33 de comentarii:

  1. 1.Surpriza cea mai mare a venit atunci cand am imprumutat unei colege prima carte din seria Academia Vampirilor si a doua zi mi-a cerut urmatoarele 2 carti. A devorat-o intr-o singura noapte pe toata, in conditiile in care ea nu citea de fel.
    2.Harry Potter si Ordinul Phoenix a fost prima carte care m-a facut sa plang cu adevarat in hohte. De atunci lista a crescut exponential.
    3.Chimie Perfecta mi-a adus un prieten neasteptat. Citeam pe o banca in parc si un catelus a venit la picioarele mele. De atunci sta cu noi si latra de fiecare data cand vede cartea.
    4.Citeam Stapanul inelelor cand din pozitia comoda in pat am ajuns pe jos, cu spatele intepenit si cu cartea terminata a doua zi dimineata undeva pe la 4. Mi-a luat 30 de minute sa pot sta dreapta.
    Nume GFC: Tocilara
    Fb: Maria Moraru

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Twilight...am văzut întâi filmul..și după ce am aflat ca s-su tradus cărțile le-am achiziționat pe toate 2.Printre tonuri de cenușiu..deși atrocitățile de atunci nu îmi erau străine tot m-a terminat
    .am fost deprimata ceva timp 3.A na Karenina..citita la 16 ani și la 35 de ani..opinie schimbată,nu am putut simpatiza cu Ana..Băiatul Echo-o carte grozava care mi-a dat mult de gândit în legătură cu umanitatea..cine e umsn,ce ne face să fim umani
    Gfc giorgiana like giorgiana turcu

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Una dintre experiențele mele mai deosebite legate de cârți a fost atunci când i-am împrumutat unei prietene destul de apropiate o carte, și mi-a adus-o dupa o lună cu pagini rupte, coperta era pătată și cotorul era foarte deteriorat.
    2. Când am început să citesc cărți, in primele luni cumpăram cărți de fiecare dată când vroiam și mi se părea ceva interesant, nu țineam cont de reduceri și promoții, iar acum cu greu mă încumet să dau mai mult de 25-30 de lei.
    3. Seria cu care am început să citesc a fost Academia Vampirilor și o să rămână mult timp în inima mea.
    4. Când eram pe clasa a5a-a6a și profesoara de română ne întreba ce citim, îmi era jenă să spun de cărțile pe care le citeam pentru că toți colegii mei citeau cărți ușoare, scurte, recomandate pentru vărsta respectivă și eu citeam cărți destul de greuțe, iar ei râdeau când vedeau pe coperta cărții cuvântul "sărut" sau faptul că e un roman de dragoste.
    GFC : Rallu.
    Fb : Carla Raluca.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.Primele cărți pe care le-am citit prin scoalacare m-au făcut să iubesc literatura.
    2.Când am început să am primele mele cărți.
    3.Bibliotecile din toate localitățile unde am lucrat.
    4.Lectura în limba engleza și spaniola care îmi deschide noi orizonturi mereu.
    GFC: Mihaela Diaconu
    Fb: Mela Ruja Diaconu

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Prima poveste pe care mi-a citit-o mama cand eram mica mica a fost Degetica si o sa mi-o aduc aminte toata viata.
    2. Mary Poppins mi-a deschis apetitul pentru citit descoperind-o la 9 ani, din intamplare, la biblioteca judeteana.
    3. Datorita unei carti, mai precis Memoriile unei gheise, mi-am gasit iubirea vietii mele:
    4. Am citit Mandrie si prejudecata de cel putin 10 ori si am vazut seria BBC cred ca de mai multe ori si tot nu ma satur de aceasta carte minunata.
    GFC: Alwssa
    FB: Alwssa Aly
    Share: https://www.facebook.com/alwssa26/posts/317964295064724?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Cartea care mi-a deschis apetitul pentru citit a fost "Mandrie si prejudecata" de Jane Austen, si, in prezent, inca este unul dintre romanele mele preferate.
    2. Datorita mamei, sunt innebunita dupa romanele de dragoste si nu ezit nicio clipa sa-mi mai achizitionez cate unul, chiar daca a trecut putin timp de cand mi l-am luat pe ultimul.
    3. De cand am citit primul roman al Simonei Stoica, am inceput sa acord o deosebita atentie autorilor romani. Anul acesta a fost plin de "bunatati" romanesti si vreau sa o tin tot asa.
    4. Nu sunt genul care plange la carti. Se intampla destul de rar sa o fac. Totusi, seria "Alina Marinescu" de Monica Ramirez mi-a pus capac, fara doar si poate, si sunt sigura ca la urmatoarea recitire, se va intampla la fel.
    Gfc: Andreea Ilie
    Fb: Ilie Andreea

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Cartea care mi-a deschis apetitul pentru citit a fost Merry Poppins, și acum îmi amintesc cum îmi imaginam ca zbor pe acadele.
    2. Cartea la care m-am trezit plângând în hohote a fost "La Medeleni" , una dintre putinele carti care m-a facut sa plang.
    3. Una dintre amintirile neplăcute cu carti a fost când i-am împrumutat una din cartile mele unei colege și mi-a adus-o inapoi dupa jumatate de an plina de guma de mestecat.
    4. O amintire plăcută este faptul ca am intalnit persoane noi , pasionate de lectura, cu care am legat prietenii frumoase.
    GFC: Laura Ștefoni
    Facebook: Stefoni Laura Maria

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.Seria Harry Potter Pentru Ca Este Si Seria Care Mi-a Deschis Apetitul Pentru Lectura Dar Si Pentru Ca Primeam Cartile De La Un Coleg De Clasa Care Intre Timp Mi-a Devenit Unul Din Cei Mai Buni Prieteni.
    2. Seria Instrumente Mortale, Pentru Ca Asta A Fost Seria Cu Care Am Facut O Necititoare, Cititoare :)) Vazusem Amandoua Filmul Si Ne-a Placut ( Mie Mai Mult, Ca Mi-am Luat Si Cartile Sa Le Citesc, Ea Nu Prea Era Cu Cititul. Citez " Astept Sa Apara Filmul ". Dar Atata Am Vorbit Despre Serie Incat A Devenit Si Ea Curioasa Si M-a Rugat Sa Ii Imprumut Seria Sa O Citeasca Si Ea. De Atuncea Citeste Si Ea :) )
    3. Ce Ne Spunem Cand Nu Ne Vorbim - Chis Simion. Era Un Baiat, Care Imi Placea Si Ieseam Cu El, El Stia Ca Mie Imi Place Sa Citesc Si M-a Rugat Sa Ii Recomand O Carte. Eu Bunul Samaritean Nu Numai Ca Am Recomandat Cartea Dar I-a Si Imprumutat-o. Long Story Short Am Ramas Fara Baiat Si Fara Carte. Deci Fetelor, Oricat De Frumos Zambeste Nu Imprumutati Carti :))
    4. Fahrenheit 451 - Ray Bradbury. Pentru Ca Am Cel Mai Tare Prof De Literatura. Pentru Ca Ma Face Sa Ies Din Zona De Confort Si Sa Citesc Si Altceva Decat Cu Ce Is Obisnuita, Pentru Ca Ma Face Sa Iubesc Carti Care Pana Acuma ( Fara Sa Le Citesc ) Ziceam Scurt Si La Obiect Ca Nu Imi Plac Si Nici Sa Nu Aud De Ele. Si Pentru Felul Lui De A Preda, Asociaza Cartile Pe Care Le Studiem Cu Filme, Cu Muzica, Cu Poezie, Cu Alte Carti.
    GFC : BeaTryx
    FB : BeaTryx
    Share : https://www.facebook.com/Beea.Tryx/posts/1187274477967176

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. Harry Potter este prima serie citita si m-a facut sa iubesc literatura.
    2. Seria Instrumente Mortale si trilogia Dispozitive Infernale au un loc special in inima mea.
    3. O data i-am imprumutat unei college The Fault In Our Stars, si mi-a adus-o dupa o luna, in cea mai jalnica stare posibila..
    4. Citeam Jocurile Foamei in clasa, deoarece aveam ora libera, si m-a bufnit plansul dintr-o data de nu a putut nimeni sa ma calmeze. Tipam la oricine venea aproape de mine.. :)))
    GFC: Ada L
    FB: Ada LS

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Prima poveste pe care am citit-o a fost "Alba ca Zapada si cei 7 pitici".
    2. In clasa a 9-a diriginta mi-a imprumutat o carte de dezvoltare personala si de atunci m-am indragostit de acest gen de carti.
    3. Tot in clasa a 9-a o colega mi-a imprumutat cartea "The Fault in Our Stars". Am inceput sa o citesc in pauze si pana a doua zi am terminat-o si i-am dat-o.
    4.Cand am de citit o opera pe care ne-o cere la scoala, desi pot sa o citesc de pe net, prefer sa o citesc din carte.Mi se pare mult mai interesant sa o citesc asa.Pe net parca nu are niciun farmec.
    GFC: Antonica Andreea
    FB: Antonica Andreea

    RăspundețiȘtergere
  11. 1:Prin intermediul cartilor am cunoscut o persoana minunata, (te pup laura ) :))
    2.Prima carte pe care am citit-o a fost una historical romance, intre timp gustul mea s-a diversificat si de atunci tot cumpar carti intr-una.
    3.Sotul meu se uita ciudat la mine cand citesc o carte si incep sa rad cu lacrimi.
    4.Cand primesc o carte in dar, incep sa ma bucur precum un copil mic care a primit o ciocolata.
    https://www.facebook.com/catalina.dumbrava.96/posts/876950232418545?pnref=story
    FB Catalina Dumbrava
    GFC Catalina Dumbrava

    RăspundețiȘtergere
  12. 1. Prima experienta a fost legata de Harry Potter. Am vazut primul film si serie iar a doua zi am aflat ca sunt aparute in Romania primele 4 carti. In anul acela am avut parte de cele mai frumoase sarbatori de iarna alaturi de HP.
    2.A doua cred ca a fost cand am incercat sa citesc la 12 ani trilogia Stapanul Inlelelor. Am incercat dar tot o data am si reusit sa le termin chiar daca la vremea respectiva mi-au parut foarte greu de citit.
    3. A fost cand am reusit sa o fac pe mama sa citeasca Harry Potter.
    4. Cand am descoperit lumea bloggerilor si o data cu ea zecile de carti cu vampiri.

    Te urmaresc prin GFC cu Simona, pe facebook cu Simona M. Stavarache. Share:https://www.facebook.com/Bonnieithil/posts/1014882465244708. Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  13. 1.Eram in microbuz in drum spre casa si citeam "Adevarul despre fete" cand am ajuns la un moment dramatic si am inceput sa plang si nu stiam cum sa fac sa nu ma vada nimeni.
    2.In vara anului 2014 am inceput sa citesc "P.S. Te iubesc" si de atunci citesc carti incontinuu,aceasta carte impreuna cu ,"Cupa cu venin" si "Ion" i-au deschis apetitul pentru lectura.
    3.Iubesc atunci cand recomand o carte prietenilor iar ei sunt foarte incantati de acea carte.
    4.Unele persoane ma intreba de ce nu citesc cartile in format electronic iar eu le spun ca e o senzatie mult mai placuta sa tii o carte in mana.
    GFC: larisa ciubotaru
    Facebook: Larisa Ciubotaru
    Share:https://www.facebook.com/larisa.ciubotaru/posts/925874440825114

    RăspundețiȘtergere
  14. Uff, Doamne, nu stiu ce sa povestesc mai intai.
    1. Am inceput sa citesc intr-o iarna, cand era viscol afara si s-au rupt crengi din copaci si au cazut pe firele de la internet si firele s-au rupt, iar Andreea a ramas fara internet o saptamana in vacanta de iarna. A fost oribibil. Nu stiam ce sa fac. Pana cand mi-am adus aminte ca matusi-mea imi imprumutase o carte cu un an in urma, una pentru scoala si am zis sa ma apuc. Era Baltagul. Am citit-o in trei zile. Si mi-a placut atat de mult incat m-am apucat de alta carte, Romante de dragoste, 600 de pagini si cred ca am terminat-o in patru zile si tot in ziua in care am terminat Romante, m-am apucat si de primul volum din Harry Potter pe care mi-l cumparase verisoara-mea cand eram mica, dar pe care nu-l citisem. Si mi-a placut. Am terminat-o tot in ziua aia. Parintii mei au fost ceva gen: sigur esti a noastra?
    2. Cred ca era in 2013 cand m-am hotarat ca de atunci o sa citesc cum trebuie. Mi-am facut o lista cu aproximativ 200 de titluri pe care vreau sa le citesc intr-o viata, nu tin minte ce am scris acolo, dar la fiecare final de an, iau lista si verific ce am mai citit pe acolo, si citisem deja vreo 25 din lista la ultima verificare, sunt curioasa cate mai bifez la sfarsitul anului asta.
    3. In a 9-a, eram aproape singura din clasa care citea mai bine de 20 de carti pe an. Acum cred ca mai bine de jumatate din clasa citeste, iar pe unii chiar i-am obligat. :)) (Nu chiar obligat, dar le bagam carti pe gat si discutam numai despre cartile respective.)
    4. Imprumut carti, imi place sa-mi cumpar carti, dar mai ales sa le imprumut, chiar daca mereu stau cu teama ca s-ar putea sa li se intample ceva copiilor mei (da, copii, sunt copiii mei). Si cel mai tare imi place sa discut despre carti.
    Facebook: Andreea C. Dragan
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=533991916767918&id=100004713421647&pnref=story
    GFC: Andreea

    RăspundețiȘtergere
  15. 1.Singura carte pe care inca o detest, desi am citit-o acum 7 ani de zile este Ion.
    2.Cand eram mica mai mereu o bateam pe mama la cap sa-mi cumpere carti si sa mi le citeasca.
    3. Daca nu citesc devin foarte nervoasa si tremur....in mod sigur sunt dependenta de carti.
    4. Am fost singura persoana din clasa in perioada liceului care citea.
    Facebook Mirela nedelcu
    gfc mirela

    RăspundețiȘtergere
  16. FB:Andreea Dobre
    GFC:Andreea Dobre
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1530156790636628&id=100009269657722&pnref=story
    1.Prima experienta este atunci cand am inceput sa vad cartile asa cum sunt ele cu adevarat,nu doar niste chestii obligatorii pentru scoala,ci ceva minunat ce iti ofera un sentiment de acasa
    2.Stiu ca asta o sa para amuzant,dar momentul cand am citit prima data o carte intr-o singura zi :)) am fost asa de incantata
    3.O experienta mai este faptul ca mi-am facut inca un facebook pe care sa pot sa imi arat foarte mult pasiunea despre carti si sa vorbesc cu oameni ce au aceeasi pasiune deoarece prietenii mei nu citesc.
    4.O alta experienta este atunci cand imi cumpar o carte noua sau termin o carte de citit sau merg la biblioteca si stau cate o ora sa-mi aleg ce carti sa imprumut,sunt sentimente atat de minunate <3

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Link share : https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=1532183357106394&id=100009442347325&_rdr


    1 Seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare este cea care mi-a deschis apetitul pentru lectura.
    2 Am stat pana la 4 dimineata sa termin Zori de zi de Stephenie Meyer.
    3 Nu mi-am revenit o saptamana dupa ce am terminat Gazda de Stephenie Meyer. Nu voiam sa ma despart de cartea aceasta.
    4 In trilogia Grisha m-am indragostit de personajul negativ. Awesome! Awesome!

    GFC: Andreea Costea
    Facebook: Anda Costea

    RăspundețiȘtergere
  19. GFC: Bianca Khl
    Facebook: Bianca Fazacas
    1.Mincinosii de E.Lockhart a fost prima carte pe care am recitit-o imediat cum am terminat-o... Mi s-a parut geniala si o sa cumpar si celelalte carti ale autoarei.
    2.Oscar si Tanti Roz, genul de carte pe care o citesti intr-o ora dar te face sa te gandesti la ea multe zile dupa ce o termini;
    4.Seria mea de suflet este si va ramane Harry Potter, am citit toate cele 7 carti de cel putin 3 ori, nu exista vara in care sa nu citesc cel putin un volum.
    O4ksa Pollock, prima carte pe care am cumparat-o din banii mei si totodata cartea care m-a facut sa ma indragostesc de lectura; si cartea la care inca astept continuarea, adica volumul 4:))

    Share: https://www.facebook.com/biancabubuu/posts/932374156828756

    RăspundețiȘtergere
  20. Hmm, am stat mult sa ma gandesc ce sa va povestesc legat de acest subiect si in sfarsit m-am decis:
    1.Prima mea carte castigata la un concurs a fost "Calatoria unei stele", autobiografia lui Miley Cyrus.In vremea aceea nu prea citeam, insa pentru ca imi placea enorm de mult de Miley si eram curioasa sa aflu amanunte din viata ei, m-am apucat imediat de carte si am terminat-o intr-o zi. Am fost surprinsa sa aflu unele chestii despre ea despre care nu stiam nimic si mi-a placut mult si stilul ei de a scrie.
    2.Fiindca citesc de multi ani revista Bravo si am aflat ca va aparea impreuna cu seria Academia Vampirilor, am zis sa o cumpar impreuna cu aceasta si sa dau o sansa cartilor. Dar dupa ce am inceput-o pe prima nu am mai putut sa ma opresc. Aveam cartile cu mine peste tot si citeam oricand prindeam putin timp liber: la scoala in pauze, pe sub banca in ore, in autobuz si normal, acasa. Pur si simplu am devorat cartile si pe de o parte imi parea rau ca o sa le termin, dar eram si curioasa sa vad cum se vor sfarsi. Inca este seria mea preferata :D.
    3.O carte pe care am iubit-o (si inca o fac) este Intimidare de Penelope Douglas. Am inceput sa o citesc imediat dupa ce a venit coletul acasa si pana seara tarziu am citit incontinuu, pana am terminat-o. Nu imi trebuia nici mancare, nici la baie, nici internet :)) voiam doar sa vad ce se va mai intampla. Probabil ca daca as reciti-o acum, subiectul mi s-ar parea comun, pentru ca am mai citit de atunci multe carti asemanatoare, dar atunci fiind printre primele carti de genul, mi-a ramas la suflet.
    4.Iar unul dintre cele mai frumoase sentimente legate de carti a fost vara trecuta, cand din banii ramasi necheltuiti din excursia de la mare, mi-am comandat 10 carti din numarul infinit de carti din wishlist. Am asteptat special ziua aceea, pentru ca site-ul elefant a avut reduceri la toate cartile de 50% si am putut sa le iau mai ieftin si sa iau mai multe. Dar vreau sa zic ca a fost extrem de greu sa aleg doar 10 :(
    GFC: Martinchi Andreea, Fb: Martinchi Andreea

    RăspundețiȘtergere
  21. 1. Cartea pe care o recomand tuturor, care mi-a ramas in suflet pentru totdeauna, este Oscar si tanti Roz, de Eric Emmanuel Schmitt. Am citit-o acum un an si n-am mai fost aceeasi dupa ce am terminat-o... ceva s-a schimbat.
    2. O alta carte care m-a impresionat si care m-a determinat sa citesc apoi tot ce am gasit pe aceasta tema a fost Baiatul cu pijamale in dungi, de John Boyne. Mi-a aratat o mica parte dintre tragediile razboiului. (am citit apoi Hotul de carti, Printre tonuri cenusii, Un baiat pe lista lui Schindler)
    3. Adam si Eva, de Liviu Rebreanu, mi-a schimbat complet parerea despre viata, despre moarte, despre iubire. Am citit-o, ce-i drept, cand eram in liceu, cand imi formam pareri si incercam sa inteleg viata, insa efectul cu adevarat puternic l-a avut mai tarziu asupra mea, cand am realizat ca ceea ce Rebreanu a scris poate fi adevarat.
    4. Nu in ultimul rand, cartea (sau cartile) care m-a facut sa iubesc lectura a fost Povesti nemuritoare, pe care am citit-o cand aveam cativa anisori. Am devorat cele cateva carti pe care le aveam in biblioteca, apoi am devorat si biblioteca locala :).

    Gfc: Ema
    Fb: Ema Georgiana
    Share: https://twitter.com/EmaBercaru/status/677958513931497473

    RăspundețiȘtergere
  22. 1. Cartea care mi-a deschis apetitul pentru lectura este “Cuore” de Edmondo de Amicis, pe care am citit-o prin clasele primare.
    2.Nu am prea citit carti de autori romani pana sa le descopar pe scriitoarele Lavinia Călina, Cristina Nemerovschi si Simona Stoica.
    3.”Fata disparuta” de Gillian Flynn a fost singura carte care m-a tinut in suspans pana la final.
    4. “Baiatul cu pijamale in dungi” de John Boyne a fost prima carte care m-a facut sa plang.
    GFC: Valentina BV
    FB: Valentina B-v
    Share: https://www.facebook.com/valentina.bv.77/posts/977798312297769

    RăspundețiȘtergere
  23. 1. Pana sa citesc Vantul negru de Clive Cussler nu eram o cititoare impatimita, acum sunt. :)
    2. Ador literatura asiatica, desi nu citesc des carti scrise de autori asiatici.
    3. Librarii de la Carturesti ma vad in fiecare saptamana iar in fiecare saptamana cumpar macar 2 carti.
    4. Cartea Lista lui Schindler m-a facut sa plang in hohote.

    GFC: Audrey S.
    FB: Audrey Parker
    Share: https://www.facebook.com/audrey.parker.9279/posts/1736315716600310

    RăspundețiȘtergere
  24. 1.Divergent a fost una dintre cartile care mi-au dat palpitatii inca dinainte de a o citi.Am achizitionat-o inainte de vizionarea ecranizarii si aveam asteptari mari de la ea inca de la inceput.Ei bine eram in timpul scolii asa ca am inceput s-o citesc inca din pauze si pur si simplu am trait fiecare sentiment si stare pe care personajele le traiau.In timpul orei profesorul m-a prins citind-o asa ca mi-a confiscat cartea pana la finalul orei, dar cand am reusit s-o iau inapoi am citit continuu timp de 3 ore.
    2. Sub aceeasi stea a fost una dintre cartile care m-a emotionat atat de mult incat pe tot parcursul ei am stat cu pachetul de servetele langa mine si cu lacrimile prelingandumi-se pe fata
    3.Daca as ramane a fost pentru mine o lectie de viata de la inceput pana la final , o carte care m-a invatat ca alegerile ne definesc si avem intotdeauna de ales
    4.Mandrie si prejudecata. Intotdeauna am fost adepta cartilor de dragoste din timpurile vechi fiindca ador modul in care personajele vorbesc galant intre ele si cum dragostea se formeaza putin cate putin intr-o societate in care fetele erau considerate doar persoane care sa asigure linia mostenitorilor, dar nu era pus pret pe sentimente. Pe tot parcursul cartii am fost emotionata si am asteptat cu sufletul la gura pagina urmatoare, iar finalul a fost pe masura asteptarilor.
    gfc: Anda Simina
    fb: Anda Simina

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. 1. Seria Academia Vampirilor, pentru că mi-a deschis pofta pentru citit... și mai ales cărțile cu vampiri (pe care nu mai pun mâna acum)
    2. Seria Jocurile Foamei, care mi-a schimbat viața.
    3. Cărțile lui John Green, care mă scot tot timpul din book-hangover.
    4. Și să nu uităm de seria Harry Potter, care.... e Harry POtter.
    GFC: Tom Pekar
    Nume fb: Sabrina Negoita

    RăspundețiȘtergere
  27. GFC : Ioana Styles
    Facebook : Ioana Wayland Campbell Bower

    1. Seria "After" a Annei Todd citita pe Wattpad mi-a deschis apetitul lecturii.
    2. Seria "50 de umbre" care m-a facut sa privesc viata intr-un alt mod.Sa imi dau seama ca nu totul e lapte si miere,ca zeci de copii,sute, sunt abuzati de parintii lor, ca milioane de femei sunt abuzate de iubitii,sotii lor.
    3. Cartile Destiantie la limita care m-au facut sa vad intr-adevar ce e iubirea. Ca iubirea adevarata trece de orice cicatrice,orice problema a familiei, si ca e mai puternica ca orice.
    4. Fluturi de Irina Binder mi-a aratat cum arata adevaratele probleme de cuplu,gelozia,indiferenta si intr-un final,pierderea iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  28. 1. prima mea experienta cu cartile am avut-o cand eram foarte mica, nici macar nu stiam sa citesc, dar imi citea mama mea dupa ce mancam de pranz. una din carticelele pe care mi le citea mi-ar ramas intiparita in minte, singura carte la care am plans, cu doi ursuleti, unul cafeniu si unul polar,o poveste destul de trista. din pacate nu mai tin exact minte numele cartii, "Bruna si ursuletul alb" sau ceva de genul. As da orice sa o fi pastrat sau sa fac rost de ea !
    2. trei cserii pe care le-am citit la o varsta destul de frageda - Ciresarii, Pe aripile vantului si Harry Potter imi vor ramane intotdeauna in suflet
    3. iubesc cartile cu vampiri - Dracula (prima carte cu vampiri pe care am citit-o), seria Twilight si Academia vampirilor (preferata mea)
    4. dragostea penru carti m-a determinat sa imi fac un blog, daca doriti puteti sa ma urmariti aici: http://twistinmysobriety-alexa.blogspot.ro/ :D

    fb: Ioana Alexandra
    GFC: alexa yoana
    share: https://www.facebook.com/yoana.alexandra1/posts/1007434525964681

    RăspundețiȘtergere
  29. Gfc: Stefania
    Like fb: Stefania Bercaru
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1536840183308246&id=100009468372661&pnref=story

    1. "Casa Buddenbrook” de Thomas Mann este cartea mea preferata dintotdeauna.
    2. "Suflet romanesc" de Dan Puric este cartea scrisa de un autor roman care mi-a ajuns la suflet.
    3. "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas mi-a aratat cat de mult rau poate sa faca gelozia.
    4. Bineinteles, Biblia este cartea pe care fiecare roman ar trebui sa o citeasca o data in viata.

    RăspundețiȘtergere
  30. 1. Amintiri despre viitor de Eric von Daniken mi-a aratat ca pot exista o multitudine de explicatii pentru evolutia actuala a omenirii.
    2. Martianul de Andy Weir m-a tras prin realismul cu care autorul descrie dificultatile unei misiuni spatiale.
    3. Fingerprints of the Gods de Graham Hancock ofera o interpretare stiintifico - fantastica a miturilor religioase.
    4. 1984 de George Orwell m-a impresionat exactitatea cu care autorul a descris in 1949 ceea ce urma sa se intample in 1984.

    Gfc: Radu C
    Fb: Typhoon Ciel
    Share: https://www.facebook.com/typhoon.ciel/posts/869555549824978?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt multe carti care m-au impresionat de-a lungul timpului. Dintre acestea:
    1. Lumea Sofiei, de Jostein Gaarder, este o carte pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o citeasca.
    2. Muntele vrajit, de Thomas Mann, am citit-o intr-o perioada a vietii mele in care eram bolnava, si chiar am ramas cu ea in suflet.
    3. Enigma Otiliei, de George Calinescu, mi-a facut adolescenta tare placuta.
    4. Tinerete fara batranete si viata fara de moarte mi-a marcat copilaria intr-un mod neplacut, fiind prima constientizare a mortii.

    Gfc: Iulia
    Fb: Iulia Victorita

    RăspundețiȘtergere