Blogroll

vineri, 24 octombrie 2014

Concurs aniversar #3: Book to movie adaptations

Pentru concursuri vreau să le mulţumesc sponsorilor: Librăria online Libriseditura Epicaeditura Trei şi editura Leda!
Câştigătorul o să primescă un exemplar din Playlist pentru Nick și Norah, Jurnalele Vampirilor, Cânătorii: Cântecul Lunii serie creată de L.J. Smith și Fata dispărută de Gillian Flynn! 

REGULI:
- Lăsaţi un comentariu cu răspunsul la întrebarea "Care sunt cele mai bune TREI filme, care sunt inspirate din cărți și de ce?"
- Follow blogului (followers în partea stângă) și abonare prin e-mail!
-Share pe facebook

Câștigătorul e ales de mine și de Cristina!

Perioadă de desfășurare:
24 octombrie 2014 - 2 noiembrie 2014

Succes!

8 comentarii:

  1. Hei hei ^_^ Mulțumim pentru concurs și la cât mai multe postări, Riot! Books! Felicitări pentru toată munca depusă!
    Am dat like paginilor cu numele Antonia Gherasim
    Cele mai bune TReI filme inspirate din cărți sunt, în opinia mea, Stăpânul inelelor. Mi se par cele mai bune ecranizări fiindcă decorul, personajele, maniera în care își spun acestea replicile, absolut toate detaliile au fost transpuse pe ecran exact așa cum mi le-am imaginat. Sunt perfecte, sunt epice.
    Urmăresc blogul cu numele furelise și sunt abonată cu adresa de e-mail gherasim.antonia@yahoo.com
    Link de share: https://www.facebook.com/gherasim.antonia/posts/830855270298265

    RăspundețiȘtergere
  2. GFC: Alina Sampetru
    e-mail: alina_stoian88@yahoo.com
    FB: Alina Sampetru
    share Fb: https://www.facebook.com/alwssa/posts/976158262401213

    Cele mai bune trei filme inspirate din carti sunt Mandrie si prejudecata (varianta cu Colin Firth din 1995, nu cea din 2005), Memoriile unei gheise si Twilight. Stiu, sunt clisee dar n-am ce sa fac, sunt o romantica incurabila. Mandrie si prejudecata este cel mai bun film din toate punctele de vedere deoarece reda perfect atmosfera secolului al XIX-lea, prin constructia personajelor, prin replicile inteligente sau nu, prin mentinerea conduitei specifice acelor timpuri. Pentru cei care nu au timp sau chef de citeasca Mandrie si prejudecata de Jane Austen, le propun sa vada filmul. M-am indragostit de personaje si de felul lor de a fi. Actorii isi joaca rolurile exceptional, acest film determinandu-ma sa vad toate filmele in care Colin Firth este inclus.
    Memoriile unei gheise a fost filmul/cartea care m-a determinat sa citesc mai mult despre Japonia si, in special, despre gheise. Daca prin intermediul cartii iti poti imagina decorul acelei perioade, si costumatia gheiselor, filmul reuseste sa creeze aceasta lume si sa te transpuna.
    Twilight, cliseul :), a reusit sa ma faca sa citesc si restul cartilor. E ciudat ca atunci cand citesti pentru prima data o carte fara sa vezi filmul iti imaginezi intr-un anumit fel personajele, iar dupa ce vezi filmul totul se schimba. Daca de majoritatea actorilor imi place, Kristen Stewart (Bella) nu a reusit sa transpuna personajul suficient de bine. Este in top 3 al filmelor bune deoarece m-am indragostit de carte, fiindu-mi foarte usor dupa aceea sa ma indragostesc si de film. L-am vazut de nenumarate ori si mereu tresar la iubirea dintre cele doua personaje si la legatura foarte stransa dintre celelalte.

    In rest, la multi ani inca o data blogului si sper sa castig :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E-mail: alex_baban2006@yahoo.com
    Share: https://www.facebook.com/baban.alexandrumarian
    Pe aripile vantului, Mandrie si prejudecata, Cel mai iubit dintre pamanteni, mi-au placut foarte mult aceste filme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Harry Potter
    Hunger Games / TFIOS
    Lord of the Rings
    Pentru ca sunt filmele mele preferate si imi plac si mai mult cele TREI (/patru) carti!
    (nu-mi prea plac regulile:))sorry)
    gfc: dark angel
    e-mail:diana1_diaconescu@yahoo.com
    -Share pe facebook: https://www.facebook.com/diana.a.diaconescu/posts/984379788245284

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa cum am spus si pe facebook Happy Birthday RIOT! Books and may the odds be EVER in your favour ;)! Pentru mine cele mai bune ecranizari au fost The Last Song, The Fault In our Stars si nu in ultimul rand The Hunger Games. Am ales aceste filme deoarece m-au impresionat atat prin actorii alesi, cat si prin faptul ca actiunea reuseste sa urmareasca firul narativ al cartilor.
    Email: oana.baltariu@yahoo.com
    Share: https://www.facebook.com/oana.baltariu

    RăspundețiȘtergere
  6. Nume : Helen Chal
    Facebook :https://www.facebook.com/Helen.Chal04
    E-mail : helen.chal@yahoo.com

    Cele mai bune 3 filme inspirate din carti sunt, din punctul meu de vedere, colectia Harry Potter, saga Amurg si Jurnalul unui adolescent timid. Cred ca aceste filme respecta intocmai baza de la care au pornit, adica romanele. Actorii se contopesc perfect cu personajele din carti, jucand rolurile cu aproape fara nicio eroare. Atmosfera romanelor este pastrata intocmai, iar impreuna jocul actoricesc se muleaza perfect pe imaginea pe care eu mi-am creat-o in timpul lecturarii cartilor. Cred ca un film facut dupa o carte trebuie sa respecte total firul narativ al povestii scrise, pentru ca orice interventie mai mult sau mai putin vizibila distruge originalitatea manuscrisului si creeaza o stare de confuzie si contradictie intre ceea ce ti-ai imaginat si ceea ce regizorul a ecranizat. Aceste 3 titluri de carti sunt in viziunea mea cele mai bune ecranizari pe care le-am vazut pana acum si respect munca regizorului, care a reusit sa incununeze cu succes transpunerea cartii in niste filme de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nume:Mirciu Andreea-Ioana
    Facebook:https://www.facebook.com/ioana.mirciu
    E-mail:mirciu_a@yahoo.com
    In opinia mea,cele mai bune 3 filme inspirate din carti sunt "The Giver",''Dracula 1992'' si ''Divergent''.
    Aceste filme mi-au placut,intrucat ecranizarile au fost foarte bune si subiectul fiecarui roman a fost respectat in proportie de 80-90%.
    In ''The Giver''actorii interpreteaza foarte bine rolurile si acestia sunt exact asa cum mi-am imaginat cand am citit cartea.
    In ''Dracula 1992'' actorul principal seamana cu Vlad Tepes si se prezinta cateva evenimente din viata acestuia.Se rostesc cateva replici in limba romana,iar filmul respecta multe scene din romanul lui Bram Stocker,doar ca filmul a mai adaugat si o poveste tragica de dragoste.
    ''Divergent''prezinta toate factiunile exact asa cum sunt descrise in roman,de la vestimentatii,ocupatii,moduri de exprimare pana la case si meserii.Sunt respectate multe scene din volum si fiecare personaj este bine interpretat,actorii intrand in pielea fiecarui personaj cu usurinta.
    Finalul a fost diferit fata de cel din carte,ceea ce pe unii cititori i-a dezamagit.Pe mine m-a incantat,doarece filmul a prezentat multe parti din carte, iar finalul a fost schimbat pentru a-i conferi filmului originalitate,dar si pentru a-i face pe cei care n-au citit romanul sa si-l achizitioneze si sa-l citeasca.
    Acestea sunt cele trei filme inspirate din carti care m-au impresionat,desi tot romanele sunt mai bune decat ecranizarile.

    RăspundețiȘtergere
  8. gfc:Andrei Daniel
    facebook:https://www.facebook.com/andreid
    email:andrei.daniel97@yahoo.com

    Cele trei filme facute dupa carti care m-au impresionat sunt Lord of the Rings, The Shawshank Redemption si The Help.
    Multi nu stiu ca The Shawshank Redemption este facut dupa o carte scrisa de Stephen King, dar filmul este probabil cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata, plin de emotie si atat de bine montat.The Help este o capodopera emotionala si emotionanta care m-a impresionat atat prin povestea sa cat si prin jocul actoricesc.Despre Lord of the Rings nici nu mai are rost sa vorbesc, sunt trilogia mea de suflet, atat filmele cat si cartile!Superb scrise si superb realizate.

    RăspundețiȘtergere