Blogroll

marți, 7 octombrie 2014

Recenzie Daughter of Smoke and Bone de Laini Taylor




In a dark and dusty shop, a devil’s supply of human teeth grows dangerously low.

And in the tangled lanes of Prague, a young art student is about to be caught up in a brutal otherwordly war.

Meet Karou. She fills her sketchbooks with monsters that may or may not be real, she’s prone to disappearing on mysterious "errands", she speaks many languages - not all of them human - and her bright blue hair actually grows out of her head that color. Who is she? That is the question that haunts her, and she’s about to find out.

When beautiful, haunted Akiva fixes fiery eyes on her in an alley in Marrakesh, the result is blood and starlight, secrets unveiled, and a star-crossed love whose roots drink deep of a violent past. But will Karou live to regret learning the truth about herself?


     În primul rând, vreau să le mulțumesc frumos celor de la Books express pentru carte! Și încă ce carte! Trebuie să recunosc că a fost o carte greu de citit, cel puțin pentru mine. Mi-a luat puțin să mă obișnuiesc cu tot universul nou, cu personajele(cu nume mai diferite) și cu acțiunea dar când mi-am dat seama cum stau lucrurile mi-am dat seaman că a meritat și așteptarea.
R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R! !SPOILERS! R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!
     Acțiunea se petrece în Praga, iar primele pagini ne-o prezintă pe protagonista cărții, Karou, o fată puțin mai ciudată, dar foarte pricepută la desen, cunoscută pentru desenele ei cu demoni. Adolescenta cu păr albastru nu-și amintește nimic din trecutul ei și nu-și cunoaște rudele, cu excepția unei bunici, pe care o vede foarte rar. Singura ei prietenă, Zuzana, încearcă să o cunoască mai bine, dar Karou refuză să accepte oameni în viața ei. Pentru că familia ei adoptivă este formată din niște creaturi demonice, chimaera, creaturile pe care ea le tot desenează. Pentru a ajunge în lumea demonilor, trebuie să treci prin niște portale, iar singurul ei tată, Brimstone, o tot pune să colecteze dinți, fără ca ea să înțeleagă de ce. Apele încep să se tulbure când apar seraphimii, sau îngerii. Creaturile deomnice sunt în război cu îngerii, iar aceștia au coborât pe Pământ pentru a-i căuta pe demoni. Dar când Karou îl întâlnește pe Akiva, un seraphim care inițial nu-și dă seama cine e Karou, totul se schimbă. Ea află că singura ei familie a mințit-o tot timpul, și că Brimstone colectează dinți pentru a crea o armată de demoni în scopul de a ataca seraphimii. Cu ajutorul lui Akiva, aceasta îți amintește de trecutul ei, de la lucruri bune, până la dureri provocate de cei iubiți.
R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!R!

     O să încep prin a spune că personajul meu favorit e Zuzana, pentru că reprezintă modelul de prieten ideal. Vrea să-și cunoască prietena mai bine, să o ajute și e curioasă. Pe lângă acest lucru, ea mai destinde atmosfera cu glumele ei, foarte bune. Cât despre Karou, aceasta a trăit într-o minciună, până l-a întâlnit pe Akiva, despre care înca nu mă declar fan.
     Lumea creata de Laini Taylor este incredibilă și acțiunea te dă peste cap, mai ales de când apar seraphimii. Îmi place că fiecare lucru e gândit, și mai ales finalul, care reprezintă defapt noul început.

Clar, recomand cartea tuturor, dar să aveți răbdare cu ea. Sincer.
Puteți comanda cartea de aici!

Citate: By Zuzana(despre Karou și Akiva) "Oh, Hell. Must. Mate. Immediately."
Dar cel mai mult le-am adorat pe cele de la începutul părților:
"Once upon a time, an angel and a devil fell in love. It did not end well."
"Once upon a time, a little girl was raised by monsters. But angels burned the doorways to their world, and she was all alone."
"Once upon a time, an angel lay dying in the mist. And a devil knelt over him and smiled "

Notă:
Previzualizaţi

Apropo, cei de la Books Express au cele mai faine semne de carte si stikere!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu