Blogroll

joi, 15 mai 2014

Noutati fantasy la Editura Trei




Ultimul Imperiu-Branden Sanderson

De o mie de ani oamenii n-au mai văzut soarele sau o floare, de când Lordul Legiuitor a început să conducă lumea. Omenirea e împărţită în două clase: skaa şi nobili. Singurul lucru care le deosebeşte este că nobilii se nasc uneori cu anumite abilităţi de a folosi metalele în acţiuni ca Domolirea, Aţâţarea sau Împingerea. Ocazional însă împerecherea dintre clase produce un skaa cu talente de nobil; de aceea, Lordul Legiuitor ucide copiii născuţi din asemenea relaţii. Uneori însă câte unul scapă cu viaţă. Iar Kelsier este un astfel de Supravieţuitor… legendarul „Născut din ceaţă”, care aduce acum speranţă pentru skaa.

„Pe lângă unul dintre cele mai interesante concepte de magie din literatura fantasy,Născuţi din ceaţă pune întrebări profunde despre religie şi societate.” — New York Times Book Review

Seria Născuţi din ceaţă este o trilogie, la care a fost adăugat ulterior un al patrulea volum a cărui acţiune se petrece la 300 de ani după evenimentele din seria originală.

Brandon Sanderson (n. 1975) a obţinut masteratul în Creative Writing la Universitatea Brigham Young, pe când făcea parte din redacţia Leading Edge, revista semiprofesionistă de ficţiune speculativă a universităţii. A debutat în 2005 cu romanulElantris. Sanderson a fost ales pentru a scrie volumul final din seria Roata timpuluidupă moartea lui Robert Jordan. Este laureat al Premiului David Gemmel Legend (2011) pentru cel mai bun roman fantasy, The Way of Kings.

Comandati aici


FarlanderFarlander-Col Buchanan

Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Și sunt rōshun, ceea ce în limba mea înseamnă „gheaţă de toamnă” – cea care vine devreme. Adică vin din locul de unde vin toţi rōshunii, de unde porneşte răzbunarea. A făcut o pauză, aşteptând ca vorbele sale să-şi facă efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit să iau ceva de la tine. Am venit să-ţi iau viaţa!”
Ash face parte din secta rōshun, asasini care oferă protecţie prin ameninţarea cu vendeta. Ajuns prea bătrân pentru meseria aceasta şi afectat de dureri de cap teribile (similare celor care îi orbiseră tatăl), Ash are o viziune în care fostul lui maestru îi cere să-şi ia un ucenic. El îl alege pe Nico, un tânăr sărac, disperat şi singur, însă nu apucă să-i termine instruirea, deoarece trebuie să plece în Sfântul Imperiu Mann, într-o misiune care pricinuise deja moartea a trei rōshun.

„Farlander este o carte specială… Intriga fascinează de la primul capitol până la finalul surprinzător.” — Locus

„Absolut fascinantă! Pur şi simplu, n-am putut s-o las din mână.” — Glen Cook, autorul seriei Black Company
Scriitorul nord-irlandez Col Buchanan (n. 1973) a fost iniţial copywriter, apoi a dus o existenţă dezordonată: într-un refugiu în munţi, homeless în Belfast sau într-o mănăstire Zen. Farlander este urmat de Stands a Shadow, în curs de apariţie în colecţia Fantasy a Editurii Trei.

Comandati aici


Epic. Legende fantasyEpic. Legende fantasy cuprinde 17 proze scrise de unii dintre cei mai faimoşi autori moderni: George R. R. Martin, Terry Brooks, Ursula K. Le Guin, Robin Hobb, Orson Scott Card, Tad Williams ş.a.

„Voi spune povestea, aşadar… dar va trebui să fiţi cu băgare de seamă, pentru că nici povestitoarea însăşi n-o înţelege pe deplin.
Am să vă povestesc ce mi-a prezis vrăjitoarea.
Am să vă povestesc despre iubirea pe care am avut-o şi am pierdut-o.
Am să vă povestesc despre…”

„Cea mai bună antologie fantasy a anului.” — Fantasy Literature

„O vitrină excelentă a tot ce are mai bun literatura fantasy actuală.” — Publishers Weekly

„Aceasta nu este una dintre cărţile pe care să le devorezi pe nerăsuflate, ci dintre cele pe care le savurezi de-a lungul multor seri de lectură.” — Locus

Poreclit „regele antologiilor”, americanul John Joseph Adams (n. 1976) a editat până în prezent douăsprezece colecţii fantasy; în limba română a mai apărut volumul Tărâmurile pustiite (2009). A fost nominalizat de şase ori la Premiul Hugo şi de cinci ori la Premiul World Fantasy. Este editorul revistelor Lightspeed, Fantasy şi Nightmareşi una din gazdele podcastului The Geek’s Guide to the Galaxy pe Wired.com. Îl găsiţi on-line la johnjosephadams.com şi pe Twitter @JohnJosephAdams.

Comandati aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu