Blogroll

duminică, 12 iulie 2015

Concurs: RIOT After Bac

Acum că am scăpat de bacalaureat, a venit vremea să sărbătorim! 
Pentru că ne-am săturat de Ion și de Moromeții ne-am gândit să vă întrebăm ce cărți ați vrea să studiați la școală.
Pentru a câștiga pachetul de cărți format din Four de Veronica Roth, Regina adevărată de Erika Johansen, Vocea pumnalului de Patrick Ness și Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han lăsați un comentariu cu: 
-  patru cărți pe care ați vrea să le studiați la școală, și de ce ar trebui studiate(ce v-a învățat pe voi cartea etc...)
- numele cu care urmăriți blogul
- numele cu care ați dat like paginilor RIOT! books, editura Trei și editura Leda
- share public concursului
durata concursului 12-20 iulie 2015




20 de comentarii:

  1. Nascut pentru a reusi-Brian Souza
    Cum sa vorbim in public-Dale Carnegie
    De la idei la bani-Napoleon Hill
    Puterea cuvintelor Hall Urban
    urmaresc cu Catalina Dumbrava
    FB. Catalina Dumbrava
    https://www.facebook.com/catalina.dumbrava.96/posts/810300309083538?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 : As Introduce Ceva Gen Fantasy : Harry Potter, Percy Jackson. De Ce ? Pentru Ca E Bine Sa Ne Tinem De Copilarie Cat Mai Mult. Invatam Din Ele Ce Este O Prietenie Adevarata, Si Magie ... C'mon Cine Zice Nuuuu La Magie ?

    2 : Ceva Distopic. Hunger Games, Divergent. Pick Your Choice. Genul Distopic E Genul Meu Preferat, Pentru Ca Invat Din Ele Cum Este Sa Lupti Cu Adevarat, Pentru Ceea Ce Crezi,Invat Din Ele Ce Inseamna Sa Fi Onorabil Si Dedicat.

    3: Romance ( Pentru Ca Sunt O Romantica Incurabila ) Pentru Ca Romantismul Si Cavalerismul In Ziua De Azi Sunt Cam Pe Epuizate.

    4. Fausto Brizzi - O Suta De Zile De Fericire ( Poate Din Cauza Ca E Ultima Carte Citita Si Am Obiceiul Din A Face Ultima Carte Citita, Cartea Mea Preferata ) Cea Am Invatat Eu Din Carte ? Importanta Familiei Si Ca Lucrurile Marunte Conteaza.

    Numele Cu Care Urmaresc Blogul Si Numele De Facebook La Fel Si Numele Cu Care Am Dat Like Este BeaTryx

    Share : https://www.facebook.com/Beea.Tryx/posts/1102681956426429?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  3. Când mă gândesc la cărțile care voi fi obligată să le citesc mi se face greață. Dacă aș putea să aleg patru cărți care să fie studiate acestea ar fi : " Minunea" de R.J. Palacio , pe mine această carte m-a făcut să reflectez asupra multor lucruri, povestea e una foarte emoționantă care sunt sigură că ar aduce o schimbare în caracterul multor adolescenți din ziua de astăzi, făcându-i să se gândească de doua ori înainte de a jignii înfățișarea fizică a cuiva și totodată ajutându-i să vadă dincolo de ea. A doua carte pe care aș propune-o este : "Hoțul fulgerului " din seria Percy Jackson și olimpienii de Rick Riordan, eu consider că orice ar trebui să știe puțină mitologie greacă, iar faptul că tehnologia este așa de avansată în carte ar putea atrage atenția multor elevi , dacă ne aprofundăm mai mult în mesajul capitolelor de la început observăm că orice lucru pe care îl considerăm o problemă sau un defect devine un benefiuciu, la fel s-a întâmplat și cu dislecxia lui Percy. Aș mai sugera și "O zi din șapte " de Lauren Oliver care accentuează ignoranța cu care îi privim pe cei din jurul nostru , uneori putând să petrecem aceiași zi de mai multe ori și să nu ne dăm seama de adevărata valoare a ceea ce ne înconjoară, iar când în sfârșit o facem e prea târziu. Iar , ultima carte ar fi : " Păpușile " de Cristina Nemerovschi , fiind una din cele mai faine chestii pe care le-am citit , această divinitate de carte arată adevărata esență a iubirii și valorifică lucrurile care contează într-adevăr în viață , ne deschide căi spre noi orizonturi și ne pune în față crudul adevăr : moartea nu poate fi oprită de nimic , nici măcar de iubire de aceea trebuie să trăim fiecare clipă ca și cum ar fi ultima .
    Să găsesc aceste cărți în programa școlară ar fi cel mai tare lucru.
    Numele cu care urmaresc blogul și cu care am dat like este : Kate Stonem.
    Share:https://www.facebook.com/ana.stonem.5

    RăspundețiȘtergere
  4. Heey :) As introduce in programa urmatoarele carti:

    1. Deathless de Catherine M. Valente -- pentru ca este un masterpiece fantasy cu ecouri de folclor rusesc
    2. Seria Shatter Me de Tahereh Mafi -- pentru a fi studiat stilul eclectic al autorei si variatia noului val distopic
    3. 1984 de George Orwell -- pentru ca o carte ca aceasta este pur si simplu o lectie de viata ce merita disecata din toate unghiurile prin intermediul elevilor si al profesorilor
    4. Slam de Colleen Hoover -- pentru a da un refresh valului de poezie monoton al curiculei actuale
    5. A Thousand Splendid Suns de Khaled Hosseini -- pentru ca va aduce cu picioarele pe pamant orice elev care nu constientizeaza (sau apreciaza) propria sansa la educatie

    Username de follow: andrepop98 (Pop Andreea)
    Nume Facebook: Andreea Pop
    Link pentru share: https://www.facebook.com/andrepop98/posts/916508458394914

    Thnx pentru concurs si frumusetile oferite! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Harry Potter de J. K. Rowling pentru că te învață ce înseamnă prietenia și sacrificiul de sine. Pentru mine acestea sunt valori de prețuit la cineva.
    2. O carte distopică pentru că așa putem învața mai multe despre societate și despre cum ar funcționa aceasta în diferite contexte, de exemplu Divergent de Veronica Roth sau Hunger Games de Suzanne Collins sau 1984 de George Orwell (sau Ferma Animalelor) sau Atherton de Patrick Carman (cât mi-a plăcut cartea!!).
    3. Ceva de John Green!! Ăsta e un must-do oricând. Ar fi bine să se învețe Sub aceea stea pentru că este o poveste atât de realistă și frumoasă și nu cred că ar fi un exemplu prost pentru nimeni.
    4. Și desigur, ar fi minunat dacă ar exista șansa să se studieze fiecare gen literar în parte, mai ales din ficțiune: ceva SF, ceva polițist, ceva horror, ceva YA pentru că din orice carte putem să extragem lucruri minunate. Dacă aș rămâne este o poveste de dragoste fenomenal de tristă și interesantă.
    Sunt atât de multe cărți care chiar merită citite, păcat să ne limităm doar la cele pe care le avem în programa actuală.

    Numele sub care am dat follow: Palel Cătălin
    Nume de facebook: Cătălin Palel
    Link share-ului: https://www.facebook.com/catalin.palel/posts/843546612400201

    Ce concurs minunat!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Numele sub care urmaresc pagina: Andreea DV
    Numele cu care am dat like: Comanescu Lorena
    Link: https://m.facebook.com/maria.andreea.39/posts/844944595613546?ref=m_notif&notif_t=like
    1. Jocurile foamei de Suzanne Collins in aceasta serie este vorba despre mult curaj, multa cruzime si bineinteles de iubire care mai presus de orice invinge.
    2. Memoriile unei gheise de Arthur Golden care este o carte exceptionala. Totodata invatam despre istorie, cultura si traditie, dar si despre ce va urma fiind toti constienti de puterea pe care o detin China si Japonia
    3.Jocul Final: Convocarea de James Frey, Nils Johnson-Shelton deoarece ne dozvolta gandirea si ne pregateste pentru adevaratele enigme ale vietii
    4. Sub aceeasi stea de John Green pentru ca ne ajuta sa intelegem ca viata nu e mereu roz.

    RăspundețiȘtergere
  7. Numele sub care urmaresc pagina: Andreea DV
    Numele cu care am dat like: Comanescu Lorena
    Link: https://m.facebook.com/maria.andreea.39/posts/844944595613546?ref=m_notif&notif_t=like
    1. Jocurile foamei de Suzanne Collins in aceasta serie este vorba despre mult curaj, multa cruzime si bineinteles de iubire care mai presus de orice invinge.
    2. Memoriile unei gheise de Arthur Golden care este o carte exceptionala. Totodata invatam despre istorie, cultura si traditie, dar si despre ce va urma fiind toti constienti de puterea pe care o detin China si Japonia
    3.Jocul Final: Convocarea de James Frey, Nils Johnson-Shelton deoarece ne dozvolta gandirea si ne pregateste pentru adevaratele enigme ale vietii
    4. Sub aceeasi stea de John Green pentru ca ne ajuta sa intelegem ca viata nu e mereu roz.

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Mandrie si prejudecata de Jane Austen pentru ca toata lumea trebuie sa stie cine a fost Jane Austen si nu putem trece prin viata fara sa ne gandim macar o secunda la ce a lasat in urma aceasta minunata scriitoare.
    2. Laleaua neagra de Alexandre Dumas este o carte ce trebuie citita macar de dragul marii arte a lui Alexandre Dumas.
    3. Hotul de carti de Markus Zusak pentru ca istoria se imbina cu literatura si iese ceva fenomenal si pentru ca te invata sa pretuiesti ceea ce ai.
    4. Confesiunile unui vorbitor in public de Scott Berkun pentru ca fiecare elev trebuie sa fie sigur pe el atunci cand sustine un examen oral sau un monolog in fata intregii clase sau scoli.
    GFC: Alwssa
    FB like: Alwssa Aly
    Share: https://www.facebook.com/alwssa26/posts/273201472874340?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm... chestia asta e destul de complicata si nu prea. Avand in vedere ca am citit destule carti cat sa fac un top 4, dar prea multe ca sa ma decid asupra catorva. As vrea sa citim literatura clasica americana. Am iubit Mic dejun la Tiffany si Tuman vorbeste despre feminism. Poate sa apara si Jocurile Foamei pentru ca dintr-o distopie ca asta inveti despre sacrificiu, iubire si dorinta de a lupta pentru "ai tai". As vrea totusi si niste romance, dar nu prea siropos. Love, Rosie e exemplul perfect. O poveste foarte realista! Recomand! Iar a patra... hmm... ce ziceti de Sherlock Holmes? Sau Poirot? Nu poti trece prin viata fara sa stii cine sunt *-*

    GFC: Dreams Have Wings
    Like: Diana Mirancea
    Share: https://www.facebook.com/diana.mirancea/posts/1669992436569955

    RăspundețiȘtergere
  10. GFC: Maria
    Facebook: Maria Hib
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1470343036615660&id=100009199341517&pnref=story



    1.Eu sunt Malala de Malala Yousafzai- pentru că aceasta fată este un simbol internațional al luptei pentru educație, pentru drepturile femeilor și pentru dreptate.
    2.Ultimul avanpost de Lavinia Călina-o distopie romanească care nu cred că strică să fie studiată.
    3.Tată bogat,tată sărac de Robert T. Kyosaki-această carte cred că ar fi bine să fie citită de la vârsta de 15 ani pentru că atunci când vei termina liceul va trebui să-ți câștigi singur traiul de zi cu zi iti și îți va fi mult mai greu să te gândești la asta dacă nu ai habar.
    4.Suflete pereche de Cecelia Ahem-o poveste de dragoste care eu cred că ar trebui să fie studiată la școală.

    RăspundețiȘtergere
  11. GFC/Facebook: Mihnea L
    Share: https://www.facebook.com/mihnealau/posts/848716328553686
    1.”Minunea”-R J Palacio.O poveste minunata, mai ales pentru cei din clasele mici din clasele 5-8, care te invata despre familie si faptul ca nu infatisarea conteaza, ci sufletul unei persoane
    2.”Harry Potter si piatra filozofala”-J K Rowling.Pentru simplul fapt ca este cartea care a deschis setea lectura a unei generatii.Putine sunt persoanele pe care le cunosc care au citit Harry Potter si dupa nu au tanjit dupa alte carti in care sa incerce sa gaseasca aceeasi atmosfera magica.
    3.”Urzeala tronurilor”- George RR Martin.Potrivita mai ales (dar nu exclusiv) pentru cei de la profilul uman, pentru ca are o istorie proprie foarte detaliata si intriganta, asemanatoare in brutalitate si anumite elemente politice cu istoria medievala a Europei, interesanta si captivanta atat pentru fete, cat si pentru baieti.
    4. “Jocurile foamei”- Suzanne Collins.Se pune prea mult accentul pe clasic, opere din si despre trecut.De ce sa nu aruncam un ochi si in viitor printr-o carte modera, pe placul tinerilor, ce abordeaza totusi teme serioase.

    RăspundețiȘtergere
  12. 1.Casa de la malul marii- Santa Montefiore:As introduce-o in programa scolara deoarece inste foarte interesanta si ma atrage mereu sa o citesc.
    2.Jocurile foamei-Suzanne Collins:Deoarece ni se prezinta un viitor iar majoritatea operelor in programa scolara sunt vechi si greoaie.
    3.Harry Potter- J K Rowling : Toata lumea cred ca a citit sau macar a vazut celebrele filme cu Herry Potter ,asa ca de ce nu ?
    4. Amurg -Stephenie Meyer : E seria mea preferata si nu pot lasa deoparte .
    GFC: larisa ciubotaru

    RăspundețiȘtergere
  13. GFC: Ștefoni Laura
    Fb: Laura Maria Stefoni
    1. Cel care ma asteapta pt ca arată greutatile prin care a trecut femeia.
    2. Hotul de carti pt ca arată istoria evreilor
    3. Zi dupa zi pt ca ne invata ca putem reuși oricum
    4. Culorile dragostei pt ca e o lectura ușoară care merita citită.
    Sher:https://www.facebook.com/laura.stefoni/posts/931559990223550?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  14. GFC: Gavriloiadina
    FB like: Adina Gavriloi
    Share: https://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/925370844172579?pnref=story
    Cărți:
    1. ”A da şi a lua” – Adam Grant, despre cei ce au succes în viață
    2. ”Codul talentului” – Daniel Coyle, se pot învăța multe despre talente
    3. ”Un veac de singurătate” - Márquez, oferă o lecție de viață
    4. ”Rosu și negru” – Stendhal, despre iubire și sacrificiu

    RăspundețiȘtergere
  15. GFC:Valentina BV
    Facebook: Valentina B-v
    Share: https://www.facebook.com/valentina.bv.77/posts/883634468380821?pnref=story
    1."Pianistul" de Władysław Szpilman, deoarece este o poveste exceptionala care ne arata prin ce au trecut evreii in cel de al Doilea Razboi Mondial.
    2."Jocurile foamei" de Suzanne Collins. deoarece ne arata ce inseamna curajul, iubirea si speranta, importanta de a nu te lasa condus si de a nu accepta niste reguli gresite si de a iti spune punctul de vedere si a te razvratii pentru a crea o lume mai buna.
    3."Jocul Final: Convocarea" de James Frey, Nils Johnson-Shelton + "Sherlock Holmes", pentru ca ne dezvolta gandirea si spiritual de observatie.
    4."Harry Potter" de J K Rowling, deoarece ne dezvolta imaginatia si ne invata importanta prieteniei

    RăspundețiȘtergere
  16. Gfc: Ema
    Fb: Ema Georgiana
    Share: https://www.facebook.com/ema.georgiana1985/posts/862380643838870?pnref=story

    1. Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt, pentru ca un copil te poate invata cum sa traiesti toate experientele unei vieti in 10 zile.
    2. Hotul de carti de Markus Zusak (o sa trisez putin si o sa adaug aici si alte carti care descriu istoria evreilor sau a altor popoare in timpul razboaielor: Baiatul cu pijamale in dungi, de John Boyne, Printre tonuri cenusii, de Ruta Sepetys si Un baiat pe lista lui Schindler, de Leon Leyson) pentru ca ne arata cum este lumea in care traim.
    3. Adam si Eva, de Liviu Rebreanu, pentru ca poate schimba viziunea despre viata si ce urmeaza dupa ea.
    4. Un veac de singuratate, de Gabriel Garcia Marquez, pentru ca este o carte pe care nimeni nu trebuie sa o rateze :)
    5. 1984 de George Orwell - pentru ca inca este o carte atat de actuala, desi e scrisa demult, pentru ca autorul practic a intuit viitorul.

    Multumim pentru sansa oferita :)

    RăspundețiȘtergere
  17. GFC/Facebook: Alexandra Ali
    Share: https://www.facebook.com/alexandra.ali.7739/posts/408952002631296

    Am cam trecut de varsta scolii, dar nu strica niciodata sa iti imaginezi cum ar fi sa ii studiezi la scoala, in clasa, alaturi de colegi si de profesori pe anumiti autori care te-au "bantuit":

    1. Numele trandafirului - Umberto Eco: Am citit aceasta carte prin clasa a 10-a sau a 11-a, in pauzele de la scOala, in timpul orele mai plicitisitoare sau la care deja invatasem (istoria). Profesorul de istorie se apropie de banca mea, imi ia cartea din mana si ma intreaba "Asta e ceea ce citesti tu?", la care eu "Da, desigur". "Dictionarul de latina pentru ce iti trebuie?" "Multe pasaje ale cartii sun tin latina si nu sunt traduse. Vreau experienta completa". Asadar, poti citi carti in romana (sau oricare alta limba) care sa iti deschida orizonturile care alte domenii - pentru mine a fost latina. M-am straduit mai mult sa inteleg latina pentru aceasta carte, decat pentru orele de curs din clasa a 9-a. :)
    2.Scott McBain - Jocul stapanirii: Cam ce ai fi in stare sa faci pentru putere? Puterea absoluta, aceea de a influenta oameni, natiuni si intreg mapamondul? Ai minti? Ai insela? Ai ucide? Sau ai ramane tu? Interesant si din punct de vedere istoric, al tehnologiei informatiei, al lumii in care traim, unde o mana de oameni controleaza tot cu ajutorul informatiei.
    3. Anne Rice - Cronicile Vampirilor: Am inceput sa le citesc cu mult inainte sa fie la moda a citi carti cu vampiri si ma fascinau. Si totusi ai putea invata ca pana si cele mai ingrozitoare fiinte de pe fata Pamantului au sentimente, nu ca sa le scuz, ci doar ca sa fim constienti de asta. Si fascinatia catre "dark side of the world" exista in fiecare dintre noi, intr-o masura sau alta, depinde cum se manifesta: eu citesc despre vampiri si varcolaci si alte fiinte care nu par a se cai pentru vietile curmate, pentru raul facut.;)
    4. Yasunari Kawabata - O mie de cocori: Dintotdeauna am cautat si literatura altor popoare, dar cu greu gaseam literatura asiatica, in special vest si sud-vest asiatica (China, Japonia, Corea). O carte simpla in aparenta, cu putine pagini, dar multe intelesuri. Pe mine m-a incantat peste masura. Exista un destin si suntem inscrisi, fara putinta de a scapa, pe drumul desenat de acest destin? Istoria se repeta? E o carte pe care o recomand.

    Cam atata, deocamdata :) Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar aceste carti mi-au placut enorm cand le-am citit in liceu.

    RăspundețiȘtergere
  18. gfc Cornelia Cornelia
    fb Cornelia Pop
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1433254267002541&id=100009539433113

    As introduce mai mult de patru carti de diferite genuri . Nu suntem toti la fel asa ca nu avem aceleasi gusturi . As alege cele mai bune carti din variate categorii : Urezeala tronurilor ,In cautarea fericirii- Bertrand Russel,Mananca, roaga-te, iubeste ,Codul lui da vinci , Lolita , Alchimistul

    RăspundețiȘtergere
  19. Link: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1466634066987944&id=100009240936927&_rdr, FB: Andra Raluca, GFC: Andra Raluk

    Cărți: Sub aceeaşi stea fiindcă le va arată tutoror că viața nu e roz întotdeauna.
    Atlasul de smarald şi Cronica focului pentru a îi învăța pe copii că nimic nu e mai important decât prietenia şi iubire şi că trebuie să lupte pentru ele.
    Seria Fetele Gallagher pentru că te face să înveți lucruri noi într-un mod atât de distractiv şi atrăgător.
    Secretul de Rhonda Byrne pentru a îi face pe copii să învețe cât de mult contează optimismul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Share:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1473435909637071&id=100009120271182&pnref=story
    FB: Catana Amalia
    GFC: Amalia Catana
    Carti:
    Tata bogat, tata sarac, pentru a invata si aspectele mai practice ale vietii
    Ferma animalelor, pentru ca o distopie e absolut necesara pentru a intelege mecanismele societatii
    Lista lui Schindler, pentru ca e o veritabila lectie de istorie si umanitate
    Flori pentru Algernon, pentru a invata sa ne toleram, indiferent de inzastrarile noastre intelectuale

    RăspundețiȘtergere