Blogroll

luni, 13 iulie 2015

Recenzie Jumătatea Sălbatică de Sally Green

Fiind un mare fan al primului volum, abia am așteptat să termin cu bacul și să mă pun pe treabă. La început am fost puțin bulversat pentru că nu mai prea țineam minte ce s-a întâmplat în Jumătatea Rea, însă mi-am amintit pe parcurs. Rămân de părere că Sally Green e o autoare ciudată. Într-un sens bun. Personal, nu am mai întâlnit pe nimeni care să scrie cum scrie ea și nu ma refer la universul creat/ idei.
***SPOILER!***
Te trezești și nu știi unde ești. Te ascunzi de Vânători și încerci să supraviețuiești. Te gândești la lucruri bune, la amintiri și la persoane. Îți descoperi unul dintre Daruri, însă nu știi cum să-l controlezi. Cum să controlezi bestia din tine. Astepți în locul stabilit de tine și de Gabriel. Aștepți acolo în speranța că o să se întoarcă, însă înăuntrul tău realizezi că nu se mai întoarce. Până când îl întâlnești pe Nesbitt care îți zice că știe unde e Gabriel. Încă nu-l omori. Așa o cunoști pe Van, care l-a salvat pe Gabriel, pe care-l iubești. Dar nu cum o iubești pe Annalise. Van îți prezintă ideea Alianței care își porpune să ia jos curentul sistem de conducere al vrăjitorilor, care omoară vrăjitori nevinovați, și să restabilească echilibrul inițial dintre Vrăjitorii Albi și Vrăjitorii Negrii. Accepți doar dacă te ajută să o găsești pe Annalise. Știi că e ținută de Mercury, o Vrăjitoare Neagră extrem de periculoasă, dar în final, reușiți să o găsiți. Și Darul tău vă salvează. Acum trebuie să te ții de promisiune. Conducătorii Alianței îți propun să dai de cel mai periculos Vrăjitor Negru, pentur a avea mai multe șanse de a câștiga, Marcus. Tatăl tău. Îl găsești și petreci câteva zile cu el, în care înveți să îți folosești darul. Împreună mergeți la Alianță și începeți războiul.
******
Am savurat cartea asta în câteva zile și m-am bucurat de fiecare pagină. Nu știu dacă e ceva doar cu mine, dar ador seria. 
Volumul urmărește efectele produse de primului volum și ne pregătește pentru final. Dacă la început nu știam pe ce lume, la final mi-a fost greu să mă despart de personaje.
Am înțeles și eu ce reprezintă coperta și vă invit să citiți cartea pentru a a afla semnificația.
Legat de personaje, Annalise mi se pare suspectă, foarte suspectă și mă aștept la o lovitură sub centură din partea ei în al ulimul volum. 
Nathan e un personaj care a trecut prin prea multe și mai are de înfruntat de două ori mai mult. Încearcă să găsească mereu cea mai bună cale și nu se lasă dus de furie. Mult mai matur fața de volumul anterior, găsim un personaj care a suferit și încearcă să-și găsească viitorul.
Jumătatea Sălbatică ne pregătește de ce e mai rău. Am o presimțire că următorul volum, Half Lost, o să doară.

Notă:
Previzualizaţi

Un comentariu:

  1. Și eu ador seria, am terminat în două zile volumul doi. A fost un carusel de emoții pentru mine.
    CE ALTĂ LOVITURĂ SUB CENTURĂ AI MAI VREA? :O Nu ți se pare că Nathan a suferit destul? După trădarea lui Annalise chiar mă aștept să ia atutudine.
    Gabriel va fi întotdeauna alături de el! :3
    Abia aștept următorul volum. :o

    RăspundețiȘtergere