Blogroll

miercuri, 18 martie 2015

The Hunger Games: The beginning of the end

A apărut recent ultimul teaser poster pentru Mockingjay part 2. Sunteți pregătiți să vă luați la revedere de la serie?




sâmbătă, 14 martie 2015

Recenzie "The unbecoming of Mara Dyer" de Michelle Hodkin


Seventeen-year-old Mara cannot remember the accident that took the lives of three of her friends but, after moving from Rhode Island to Florida, finding love with Noah, and more deaths, she realizes uncovering something buried in her memory might save her family and her future.

Mara Dyer doesn't think life can get any stranger. She wakes from a coma in hospital with no memory of how she got there or of the bizarre accident that caused the deaths of her best friends and her boyfriend, yet left her mysteriously unharmed. The doctors suggest that starting over in a new city, a new school, would be good for her and just to let the memories gradually come back on their own. But Mara's new start is anything but comforting. She sees the faces of her dead friends everywhere, and when she suddenly begins to see other people's deaths right before they happen, Mara wonders whether she's going crazy! And if dealing with all this wasn't enough, Noah Shaw, the most beautiful boy she has ever seen can't seem to leave her alone...but as her life unravels around her, Mara can't help but wonder if Noah has another agenda altogether...


În primul rând, vreau să mulțumesc librăriei online Books Express(click pentru comandă) pentru carte! 
Am terminat cartea acum câteva minute și sunt în stare de șoc și ca urmare, recenzia conține spoilere!
O să încep prin a lăuda coperta care e perfectă, la fel ca și titlul romanului. Și vă recomand să căutați pe google și restul pozelor din shootingul pentru copertă.  Nu-mi vine să cred ce final! CUM?! Și pe lângă asta, ediția pe care o am eu conține și primul capitol din al doilea volum care nu a liniștit apele deloc.
Cartea devine ciudată odată cu prima pagină. Mara Dyer e o tânără care rămâne traumatizată după ce clădirea pe care ea împreuna cu cea mai bună prietenă, iubitul și o altă prietenă se dărâmă cu ei înăuntru. Și toți mor, cu excepția protagonistei. Mara împreună cu familia ei se muta într-un oraș nou, unde să o poată lua de la capăt. Acolo îl întâlnește pe Noah. Aceștia devin din ce în ce mai apropiați, Mara începe să-și aminteasă ce s-a petrecut defapt în azilul care s-a demolar și totul se întoarce cu susul în jos pe ultima sută de metru.

Cartea asta putea să fie perfectă dar, din punctul meu de vedere, totul a fost stricat de partea cu puterile supranaturale. Și pe lângă asta, ce mi s-a părut și mai aiurea e că și Noah avea „puteri”(ca să vezi și să nu crezi). Serios? De ce ai face una ca asta? Dacă nu erau alea 20 de pagini era prea bine. 

Finalul a fost prea mult. Având în vedere faptul că tatăl Marei e în spital, nici nu se compară cu ce se întâmplă după. Nu vreau să zic mai mult ca să nu stric surpiza.
Concluzia e... CITIȚI CARTEA!

Notă:
Previzualizaţi
Îmi pare rău că nu i-am putut da 5 stele(R-uri)...






miercuri, 11 martie 2015

În curând la Editura Epica!

Când pleci la drum cu mașina lung, șansele să deviezi de la ruta prestabilită sunt foarte mari...
Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotărât să se mute în celălalt capăt al țării și are nevoie de Amy ca să aducă mașina lor din California în Connecticut. Există însă o mică problemă: de la moartea tatălui ei, din primăvara trecută, Amy nu a mai fost capabilă să se urce la volan. Cu această ocazie, intră în scenă Roger, fiul în vârstă de nouăsprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedește a fi neașteptat de atrăgător… dar are și el problemele lui de rezolvat.
Amy nu își planificase ca în această călătorie să cunoască oameni noi și să ajungă să se împace cu moartea tatălui ei. Iar Route 50 - cel mai singuratic drum din America, Munții Colorado, câmpiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide și muzeul Graceland nu făceau nicidecum parte din itinerar. Dar pe măsură ce parcurg împreună acest traseu, Amy descoperă că oamenii de la care așteptai cel mai puțin sunt cei de care s-ar putea să ai nevoie cel mai mult – și că uneori trebuie să trăiești momente de rătăcire ca să îți (re)găsești drumul spre casă.
MORGAN MATSON s-a născut și a crescut în New York, dar și-a finalizat studiile superioare în Los Angeles, unde momentan locuiește. A absolvit un master în domeniul Scrierii literaturii pentru copii la Universitatea The New School. Romanul ei de debut, Marea călătorie a lui Amy & Roger, a fost nominalizat la prestigiosul premiu Waterstone's Book Prize (2012) și a primit premiul pentru debut Flying Start din partea revistei Publishers Weekly. De asemenea, romanul a fost selectat pe lista pentru Topul ALA (American Library Association) al celor mai bune zece cărți de ficțiune pentru adolescenți. Al doilea roman al autoarei, Second Chance Summer (2012), a fost de asemenea trecut pe lista ALA a celor mai bune zece cărți de ficțiune pentru adolescenți. Since You’ve Been Gone, roman publicat în 2014, se bucură de un mare succes printre cititori și în același timp este foarte bine primit de critică. Morgan este o veterană a șoselelor, ea a străbătut cu mașina țara natală dintr-un capăt în celălalt de trei ori… până acum.

Din aprilie 2015 la Editura Epica.

luni, 9 martie 2015

Recenzie "Testul fierului"

Cand o carte scrisa de autoarea mea preferata este comparata cu Harry Potter clar sunt interesata.Ceea ce foarte multe persoane nu inteleg cand aud despre aceasta carte este ca nu orice scoala de magie e Hogwarts si nu orice vrajitor este Harry Potter.Da, Harry Potter este o carte de referinta cand vorbim despre magie si mai ales scoli de magie asa cum "Game of Thrones" si "Lord of the Rings" sunt carti de referinta pentru fantasy, dar nu sunt singurele carti. Asa cum basmele au situatii sablon, asa si cartile au stereotip, mai ales cele pentru copii, mai ales cele ce implica magia, de exemplu antagonistul de care se teme toata lumea, anumite limitari ale magiei, figura paterna, prietenii ce sunt alaturi de erou etc.
In "Testul fierului" se regasesc aceste stereotipuri, dar aproape toate au un twist nou si inedit. Personajul principal, Call, nu este cel neinitiat, dar talentat, eroul acestei lumi. El are mai mult un vibe de sidekick al lui Aaron in multe parti, dar asta nu inseamna ca nu e un personaj bine structurat sau neinteresant.
*mild spoilers from here*
E chiar revigorant sa ai parte de o perspectiva a cuiva care nu are pe umeri greutatea destinului infrangerii raului.
Inamicul Mortii este poate cea mai interesanta parte a cartii. Desi stiam ca exista un plot twist la sfarsitul cartii, o secunda nu mi-a trecut prin cap cat de nebunesc este. Este absolut evident, dar este atat de evident incat nu mi-am dat seama ce m-a lovit.
Un alt lucru placut a fost sa vad ca batausul scolii are si o latura pozitiva. Rar gasesti un personaj de genul care sa fie si altceva, sa aiba si o latura buna, calitati. Sunt curioasa cum va evolua relatia lui Jasper cu a trioului.
Sistemul de magie este foarte interesant, dar uneori mi s-a parut putin confuz.Cred ca e unul dintre singurele lucruri "rele" pe care le pot spune despre carte.
In concluzie, "Testul fierului" este un inceput puternic al unei serii care se poate desfasura in atatea feluri incat nici nu imi pot face teorii despre ce se va intampla.

Riot!Books a trecut Testul Fierului, dar voi?

Nota:

Recenzie Playlist pentru Nick și Norah de Rachel Cohen și David Levithan

Ce zici de o noapte cu Nick şi Norah la New York?
Playlist pentru Nick şi Norah 
Pe locuri, fiţi gata, start:
Norah şi Nick sunt pregătiţi să-şi asume riscurile unui salt în necunoscut.

O poveste lungă cât o noapte newyorkeză despre un băiat şi o fată care ajung, prin forţa destinului şi a muzicii, parteneri într-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descoperă unul pe altul după ce Nick o roagă pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, să fie prietena lui... pentru doar cinci minute.

O întâlnire între două lumi aparent diferite, cu excepţia pasiunii pentru muzică: Norah e fiica rebelă a unui mare producător muzical, Nick e basist şi compozitor într-o trupă underground de queercore. Întâmplarea face ca amândoi să aibă inima frântă după eşecuri în dragoste.

Un volum proaspăt, inteligent, amuzant şi, în ciuda limbajului licenţios pe alocuri, deloc lipsit de duioşie. O carte pentru tinerii şi neliniştiţii de toate vârstele.



Regret că am citit cartea asta atât de târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. O aveam de ceva timp în bibliotecă când am aflat că este și film. Iar acum câteva zile chiar am vrut să-l văd, dar nu pot să trec peste cea mai importantă regulă ”Citesc cartea înainte să văd filmul.”. Și așa m-am apucat de această carte, care m-a dat pe spate. Universul Nick și Norah e unul exemplar din care multă lume ar avea de învățat.

Spoiler minor:
**************
Aceste două personaje nu sunt cu nimic mai speciale decât 90% din tinerii din ziua de azi, ci sunt doar doi adolescenți care au inima frântă și mult prea credulă. Aceștia se întâlnesc la un party, la care formația lui Nick cântă, iar acolo e și fosta lui prietenă, care a venit cu noul iubit. Așa se naște Nick și Norah, dintr-un joc de gelozie. Cartea le urmărește povestea de dragoste, admirația față de muzică și etapele prin care se poate vindeca o inimă uitată. 
************
Tu ce faci ca să treci peste o despărțire, când tu nu ai trecut peste? Ce faci când găsești o persoană care are aceleași gusturi ca și tine? Nick și Norah nu au un plan, ei se lasă duși de val și așteaptă să ajungă la țărm. Deși acțiunea e destul de scurtă, e pe atât de perfectă. O carte bună nu trebuie să aibă sute de pagi, ci o poveste în care să te regăsești și să înveți ceva din ea. Cum e și cazul defață, ”Playlist pentru Nick și Norah” e o poveste care te învață cum ar trebui să fie defapt dragostea și e o poveste pe care sper să o trăiesc și eu. Personajele se completează reciproc și ajung să trăiască o poveste de dragoste care nu pornește de la aspectul fizic, ci de la interese, muzică și simpatie. Un lucru care ar trebui învățat de toți tinerii îndrăgostiți. Consider că fiecare adolescent care încearcă să uite o persoană ar trebui să citească acestă carte deoarece playlist-ul lui Nick și Norah ar putea să ajute.

Comandă cartea aici!

Melodie:


To do list: