Blogroll

miercuri, 20 august 2014

Isla and the happily ever after review

9627755
Descriere:

From the glittering streets of Manhattan to the moonlit rooftops of Paris, falling in love is easy for hopeless dreamer Isla and introspective artist Josh. But as they begin their senior year in France, Isla and Josh are quickly forced to confront the heartbreaking reality that happily-ever-afters aren’t always forever.

Their romantic journey is skillfully intertwined with those of beloved couples Anna and Étienne and Lola and Cricket, whose paths are destined to collide in a sweeping finale certain to please fans old and new.




Opinie (spoiler free):

Inca o carte de Stephanie Perkins, inca o zi in care am stat pana la 3 noaptea ca sa o termin.Cu protagonisti atat de usor de indragit si orase care sunt ele in sine personaje de care te indragostesti, cartile lui Stephanie Perkins reusesc mereu sa imi aduca atat zambete cat si lacrimi.
"Anna si sarutul frantuzesc" o sa ramana mereu cartea mea preferata cand vine vorba de contemporary, dar Isla este personajul in care m-am regasit cel mai mult.

"You read a lot."
"Safer than going on a real adventure"

"That's how I'm feeling about everything these days: ugh.No"

Auzisem numai lucruri bune despre Anna si cand m-am apucat de ea nu m-am asteptat sa stau pana la 4 dimineata intr-o zi cu scoala ca sa o termin.Cu Lola a fost putin mai greu, nu m-a prins din prima, dar cand m-a prins nu m-a lasat.Pe Isla am asteptat-o atat cu teama, dar si cu entuziasm.Nu eram sigura ca Stephanie poate sa scoata ceva mai bun ca Anna sau Lola.Dar a facut-o iar, si de data asta in ordine inversa.Mai intai mi-a umplut inima de bucurie si iubire ca apoi sa mi-o zdrobeasca in cel mai dureros mod.In Isla nu am avut parte, thank God, de inca un triunghi amoros in care doua personaje pur si simplu refuza sa se desparta chiar daca sunt mizerabili impreuna si vor sa fie cu altcineva.Accentul cade pe relatia in sine si problemele ei, defectele ambelor personaje, temerile lor, cum se maturizeaza si se schimba pe parcursul cartii.Una din partile mele preferate a fost momentul in care ne reintalnim cu Anna, Etienne, Lola, Meredith si Cricket.Scena care urmeaza m-a facut sa sar in pat de bucurie si sa ranjesc ca o nebuna.


“Josh relaxes into a smile. “You’re like a gorgeous little bonbon.”
“Delicious in every way,” St. Clair says.
Anna rolls her eyes. “Wait until you try his creamy centre.”


Isla e atat de dulce si de inteligenta si totusi puternica si copilaroasa.Ia decizii radicale care ii dau toata viata peste cap, dar stie sa se descurce cu consecintele lor...intr-un final.
Josh a devenit unul din personajele mele masculine preferate.Singuratatea lui este zdrobitoare, pentru ca este atat de usor de iubit si boem, un adevarat romantic, un artist.
Cartea este plina de umor si sarcasm si este un adevarat carusel de emotii care te trece prin ras isteric, momentele absolut "awww" si lacrimi absolut neinvitate.

"I don't know what I believe.I guess that makes me a Christmas Tree Agnostic."
"I like it"
"And you're a Yom Kippur Atheist." 

Spoilers start here!

Inca de la inceputul cartii, cand Josh a plecat in Germania, am stiut ca el si Isla o sa plece intr-o calatorie care o sa le aduca o gramada de probleme.Predictie absolut adevarata, dar ce calatorie!Daca Parisul din Isla este putin sters fata de cel din Anna (lucru care are sens, avand in vedere ca Isla locuise deja 3 ani in Paris in timp ce Anna abia il descoperea), Barcelona staluceste.Capitolele care au loc in Barcelona sunt fara indoiala preferatele mele din carte (poate cu exceptia celui in care toate personajele se reunesc, dar revin mai tarziu asupra lui).Poti sa simti tensiunea dintre personaje crescand in timp ce viziteaza faimoasele locatii.Un alt lucru care pe care l-am apreciat este faptul ca Stephanie trece peste limitele din Anna si Lola.Realatiile erau absolut adorabile, dar in Isla avem parte de cateva scene cu adevarat sexy, care ating apogeul in Barcelona.
Inca de cand planul lor a luat nastere eram sigura ca Hattie sau Kurt o sa reuseasca cumva sa il strice.Eram sigura de cand Isla si-a luat telefonul in mana ca ceva rau o sa se intample si boom, scoala a aflat de excursia lor.
Ma asteptam ca reactia Islei la banda desenata a lui Josh sa fie extrem de diferita.Ma asteptam sa fie un element care sa le consilideze relatia, faptul ca el i se dezvaluie in cel mai vulnerabil mod, prin munca lui, prin faptul ca o lasa sa vada in mintea lui, dar cu siguranta nu ma asteptam sa fie un lucru care sa ii traga inapoi.

"I thought maybe I'd finally learn something if I could see myself through your eyes.But I wasn't even there."

De asemenea, ma asteptam si ca relatia lor sa aibe de suferit, din cauza scolii, sau a parintilor lui, sau a altor personaje, dar nu ma asteptam ca nesiguranta Islei sa fie lucrul care o sa o faca sa se desparta de Josh.

“now that you’re gone – now that you’re here, and I’m not – sooner or later, you’re gonna realize that I was only a distraction. Something to keep your mind off your misery. Something to keep you going until the next phase of your very carefully planned-out life could begin. But I no longer believe that you’ll actually want me there. And” – I swallow loudly – “I don’t want to be around when you discover it.”

Scena despartirii lor este dureroasa si neasteptata.Totul ia amploare in cateva pagini si m-a lasat la fel de devastata ca Isla si Josh.

“You don’t love me like you think you love me,” I whisper.
Now he’s crying, too. “Why are you doing this?”
My entire world is crumbling, but I have to finish the destruction. I have to destroy what’s left of my heart before he can do it for me. “Because if it hurts us this much now,” I say, “I can’t imagine how much it’ll hurt when you come to this realization yourself.”

Cand Isla si Hattie se impaca si Josh reapare, deja eram pregatita pentru o scena intensa.Ceea ce nu ma asteptam era sa revad tot grupul reunit.Si cu atat mai putin la cererea in casatorie a lui Etienne.Momentul a fost perfect, intr-un loc important pentru cuplu, iar decorul a fost superb.Iar apoi, noua banda desenata a lui Josh m-a distrus in totalitate.

Nota:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu