Blogroll

joi, 23 august 2012

Recenzie From What I Remember de Stacy Kramer şi Valerie Thomas

Una dintre cărţile mele preferate, una foarte amuzantă pe care nu poţi să o uiţi. Prima impresie pe care am avut-o când am văzut cartea a fost "ce caută un căţel pe copertă". Dar prin recomandări am ajuns să o citesc şi s-a dovedit a fi una dintre preferatele mele. Personajele sunt foarte amuzate şi bine "construite", fiecare are locul lui. Chiar şi chiuaua-ul de pe coperă:)). 
Cartea e scrisă pe capitole, în 4 părţi, fiecare capitol fiind din perspectiva altui personaj.
Romanul debutează cu un Prolog " Ziua absolvirii, vineri, 25 iunie", în care tocilara Kylie Flores se trezeşte lângă cel mai populat baiat din liceu, Max Langston. Partea a 2-a e cu două zile în urmă . Kylie trebuia să faca o temă cu Max şi trebuie să se întâlnească la o cafenea. Pe când să plece, lui Kylei i se fură laptopul unde avea discursul pentru ziua absolvirii. Ea şi Max fug după hoţ şi intră în spatele maşinii unde au intrat aceştia şi ajung în Mexic. Mai e o zi până la absolvire iar ei sun blocaţi acolo, pentru că nu pot părăsi Mexicul fără paşaport. Kylie îl suna pe cel mai bun prieten al ei Will să vină după ei. Cumva, cumva,după multe întâmplări, reuşesc să pornească  în dimineaţa absolvirii spre şcoală, dar până la urmă ajung la festivitate.
Cartea asta m-a făcut să râd foarte mult, să aştept paginile următoare şi să mă enervez pentru că nu este o continuare. Kylei spune în discurs că a petrecut toţi anii de liceu în bibliotecă învăţând sau citind. Şi aşa şi-a ratat viaţa de adolescent. Nu se merită să ai doar 10, dacă tu nu ai greşit sau nu ai încălcat vreo regulă. Asta am învăţat eu din carte, fă greşeli, încalcă reguli, (ÎN LIMITA BUNULUI SIMŢ:)) )nu încerca să fi perfect şi nu îţi plănuii fiecare minut din viaţă, las-o să se construiască singură.

 Melodie:
nu pot să cred dar...

Notă:
Previzualizaţi

Fan cast
Emma Stone as Kyllie 

Jonathan Meyers as Max

Kevin Zegers as Will

Diana Agron as Lily


3 comentarii: