Blogroll

vineri, 26 februarie 2016

Riot!Books la BRIT Awards

Prin Octombrie, cand am aflat ca BRIT Awards se vor tine la O2 Arena, mi-am promis ca voi face tot posibilul sa incer sa ajung si eu la eveniment.Bilete pentru show nu am reusit sa mai gasesc, dar covorul rosu este, in mare parte din timp, gratuit pentru public, deci m-am inarmat cu extrem de multa rabdare si pantofi comozi si I did the thing.
Am ajuns la arena pe la 1:30, desi toata treaba incepea la 4:30. Era chiar destul de tarziu pentru evenimentele de genu, dar am zis sa imi incerc norocul.Si am avut noroc!Dupa ce mi-am ridicat bratara de acces in zona publica, am intrat la intamplare in prima zona pe care am vazut-o.Spre norocul meu, era destul de libera, si era chiar la sfarsitul partii publice a covorului rosu, langa intrarea principala in arena.Nu am reusit sa ma strecor in primul rand, dar am fost in al doilea, un loc suficient de bun pentru poze.

Aviz celor care au in gand sa mearga la eventimente de genu.Pregatiti-va pentru impins, coate, daramat si tipete.Am vanatai pe maini si pe spate de la cat de intens a fost si nici la festivaluri ca Untold sau Summer Well nu a fost atat de brutal.
In jurul orei 3:30 presa a inceput sa se pregateasca.Toata lumea vede interviuri, poze, filmari si stim ca sunt echipe intregi in spatele evenimentelor de genul, dar nu am realizat niciodata cat de multe persoane sunt implicate doar intr-un segment al intregului show.
Nu o sa mint, o mare parte a motivatiei mele de a merge a fost sa ii vad pe baietii din One Direction, una din trupele mele preferate, dar discutand cu oamenii (fetele ca sa fiu sincera) din jurul meu, 90% erau acolo pentru Justin Bieber. Sigur, One Direction, Rihanna, Adele, erau nume importante pe lista lor, dar Justin era motivul pentru care unele fete venisera chiar din alte tari sau alte orase. La 4:30, echipa de la O2 a inceput sa imparta niste mici pancarde cu emojis cu fetele unora dintre artisti sau Youtubers, printre care The Weekend, Justin Bieber, James Bay, Little Mix, Dan and Phil, Adele etc. Eu am reusit sa iau doua, unul cu Justin si unul cu Little Mix, dar pe cel cu Justin i l-am dat unei fete care era fana infocata si nu prinsese, dar l-am pastrat pe cel cu Little Mix.I really love them.

Primii sositi pe covorul rosu (din ce am observat eu, ar fi putut sa mai soseasca cineva, dar e foarte posibil sa nu fi observat sau recunoscut) au fost Dan si Phil. Sunt doi Youtubers pe care ii ador de cativa ani buni si sa ii vad la 1 metru distanta, a fost foarte surreal.Phil a reusit cumva sa darame statuia simbolului Brits, un moment 100% Phil Lester in care toata lumea a inceput sa chicoteasca. Au fost extrem de amuzanti si exact Dan si Phil pe care ii stiu de pe Youtube, au semnat o multime de autografe, au facut poze si au ras cu noi.Dupa Dan si Phil, lucrurile au escaladat foarte repede.O multime de artisti pe care nu ii cunosc, prezentatori TV si Youtubers au venit in urmatoarea jumatate de ora.Notabil ar fi James Bay, un artist care, spre surprinderea mea, este extrem de indragit chiar si de fanii straini.

 Jamie Campbell Bower (primul nostru Jace in City of bones, filmul si actual vocalist/chitarist in formatia Counterfeit) a ajuns in acelasi timp cu Henry Cavill (Superman), si (spre surprinderea tuturor celor prezenti) cu cateva minute inaintea lui Louis Tomlinson si Liam Payne (One Direction). Jamie a semnat cateva autografe, Henry a intrat direct in zona destinata interviurilor.


















Baietii din One Direction (half direction cum glumea toata lumea cand au realizat ca Harry Styles si Niall Horan nu vor participa) au fost extrem de generosi cu fanii, s-au oprit pentru a face poze, au semnat autografe, au ras si au glumit cu fanii.Absenta celorlalti doi membri a fost un prim let down pentru o multime de fani (eu stiam diainte sa plec de acasa pentru ca Tumblr) si multi au plecat dupa ce Liam si Louis au intrat in zona de interviuri.Nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu, avand in vedere cat de devreme au ajuns desi sunt A-list celebrities (care in mod normal vin ultimele), dar totul a devenit mult mai liber dupa ce ei au intrat inauntru.Pentru aproximativ jumatate de ora am pierdut sirul persoanelor care au intrat, o multime de vedete autohtone sau de peste ocean, dar care nu s-au oprit sa intalneasca fanii.



Little Mix au fost urmatoarele in lista de vedete pe care le stiam si eu, si desi nu au putut sa se opreasca pentru fan service, au avut un interviu in dreptul locului unde eram asezata si au fost foarte dulci si entuziasmate pentru noul lor turneu mondial.




Adele a fost o surpriza placuta.Nu doar ca s-a oprit aproape la fiecare fan care i-a cerut asta, dar a fost extrem de incantata cand un baiat a inceput sa cante (foarte foarte ragusit si pe langa ton) Someone like you. Se vede cat de mult ii pasa de fanii ei si chiar daca the security guard o incuraja sa termine mai repede, a avut grija ca fiecare fan sa stie cat de mult ii apreciaza.O iubesc pe Adele de multa vreme, dar momentul asta mi-a cimentuit respectul pentru ea.

 

A urmat un alt val de Youtubers, mai cunoscuti de data asta, printre care Jim Chapman (surprinzator fara sotia Tanya Burr) si Caspar Lee (surprinzator cu un alt prieten decat Joe Sugg).Ceea ce imi cel mai mult la Youtubers atunci cand intalnesc fanii este ca stiu cum sa se foloseasca de camerele care le sunt date (fie telefoane, fie aparate). Fac poze clare, se filmeaza si se vede ca asta este un mediu cu care sunt obisnuiti.






















Baiatul care mai devreme ii canta lui Adele a avut un nou moment in care a stralucit atunci cand Lana del Rey a sosit si, pentru a-i atrage atentia, a inceput sa strige cat il tineau plamanii "Lana del Slay". Probabil cand a fost dezamagit atunci cand Lana i-a facut doar cu mana si s-a grabit inauntru.

Rihanna a fost un moment stralucitor, pentru ca cu cateva ore in urma fusesera lansate articole care confirmau faptul ca ea si-a anulat momentul artistic si nu va mai ajunge la show.Desi nu s-a oprit decat pentru cateva autografe si poze cu o mana de fani norocosi, starea de spirit a multimii a primit un nou kickstart.

In momentul de fata, toata lumea il astepta pe Justin.Mai erau 45 de minute pana ce usile se inchideau pentru fani, deci covorul rosu era pe sfarsite.Justin postase pe unul dintre conturile de social media ca este in drum spre BRITs si fanii ii strigau numele incontinuu.Spre dezamagirea lor, Cheryl Cole a fost cea care a "inchis" covorul rosu, dupa sosirea ei, fotografii si presa plecand inauntru.
Multi fani au inceput sa planga si au fost dezamagiti cand au aflat ca Justin era deja in backstage, aparent jucand ping pong cu niste prieteni.
In concluzie, BRITs a fost o experienta dureroasa pentru corpul meu :)) dar care merita repetata.Vibe-ul multimii, privirile exasperate pe care i le arunci persoanei de langa tine cand cineva incepe sa impinga fara motiv, intelegerea pe care o gasesti pe chipul ei, dar mai ales oportunitatea de a vedea persoane pe care le admiri, merita toate vanataile si durerile de picioare din lume.

miercuri, 17 februarie 2016

Shadowhunters episode 6 review

In fiecare saptamana voi incerca, in masura imi care imi permite timpul, sa scriu o recenzie la noul episod din Shadowhunters.
"Live reactions" sunt reactiile mele in timp ce vad episodul, asupra carora nu am revenit ulterior dupa ce l-am terminat.Here we go!

Live reactions:
Finally un personaj care pune ceva pe canapea ca sa o murdareasca cand cineva sangereaza in casa thank you Shadowhunters
"I missed you" "I'm here now" *prays it's a hallucination and not an actual flashback*
It's a hallucination thank god
Jesus, Luke putea sa ii spuna lui Clary de 1000 de ori ce avea de zis in timpul discutiei in contradictoriu.Pun pariu ca ce avea sa ii spuna este destul de relevant pentru episod, dar lesina inainte sa ii transmita si ceva care necesita informatia aia o sa se intample.
"3, 2 ,1" *credit scene* *i laughed*
Okay dar daca e atat de gruesome daca esti muscat de un Alpha, cum ajunge un Alpha sa aiba titlul ala? Adica, Luke e ajutat de Magnus, dar un lup normal?Care nu ar avea acces la ierburi & stuff?
"Seelies always want to be on the winning side" *rad pentru ca COHF.the foreshadowing is strong*
#ProtectIsabelleSquad nu inteleg unde vor sa mearga cu personajul lui Maryse, dar ar fi bine sa se opreasca din a se lua de Izzy.She's my baby and you're hurting her stop it I don't like it.
Am zis eu ca Luke o sa fie lesinat sau ceva inainte sa ii spuna chestia importanta
"Hey it's me" *aggressively sings Hello*
"How could I have doubted him" ummmm l-ai auzit cu urechile tale spunand lucrurile alea??Okay, trebuia sa vorbesti cu el de prima data si sa come clean, dar dubiile tale sunt perfect logice
"I get a good vibe from this Magnus Bane guy" don't let Alec hear you Si
"I need Alexander" my Malec heart pls do do do go on
"Virgin shadowhunter energy" I'M DYING HERE
"Same old judgemental mom" okay okay dar asta e atat de important pentur personajul Izzy, pentru cum incearca sa aiba un exterior dur si sa arate ca nu ii pasa, dar este atat de soft si are un suflet atat de vulnerabil si cum nu ii pasa de ce cred ceilalti despre ea si corpul ei si cum se imbraca pentru ca pana si propria mama o judeca si expresia fetei a fost perfecta, good job peeps, good job.
MAX NU NU NU  NU NU SI FATA LUI ALEC SI SUNTEM FUCKED NOPE I'M OUT
Partea din mine care vrea ca toata cartea sa fie adaptata pana la cel mai mic detaliu e gen wtf Max ar trebui sa fie shy si cute si cuminte, dar Max looks up to Jace pe langa Alec si Izzy si sunt satisfacuta pentru ca asta arata cum toti l-au acceptat pe Jace atat de adanc in sanul si nu vreau sa dau spoilere, dar face toata situatia mult mai interesanta.
M-as plange ca Jace se asteapta la prea multe de la Alec, dar asta e exact Jace la inceputul seriei.
"BISCUIT" I AM NOT OKAY
"Your suitors" sunt chestiile astea mici care il fac serialul asta sa imi dea speranta.Asta e exact ceea ce Magnus ar zice.
Toata scena cu Simon si Jace e fortata, dar faza cu lap dog, toate aplauzele Simon, toate aplauzele.
Their personalities are on point, but the acting....
Well damn me, Clary chiar afla chestii.Dar tot am avut dreptate ca nu i le spune Luke
Young Jocelyn makes me wanna punch someone
Incep sa imi pierd speranta la un storyline al lui Valentine care sa arate complexitatea personajului si drama care l-a marcat si schimbat atat de profund.
Valentine more like Voldemort 2.0
God forbid we have morally grey villains.Totul trebuie sa fie alb/negru.Valentine e un psihopat care vrea ca totul sa fie pur-sange, nu un om idealist care a fost profund marcat de o drama emotionala care i-a schimbat viziunea despre lume.
"You're too soft on her" fuck you too Maryse
O carte de bucate????Are you fucking kidding me????At least they treat it as a joke
I actually like tv show Robert and I hated him in the books, good job peeps, ma fac sa imi placa majoritatea personajelor pe care le displaceam in carti.
Okay pot sa accept multe chestii, dar forced marriage is not one of them.Pe langa faptul ca oricat de traditionalisti sunt Shadowhunters, au totusi un respect pentru femei in generatiile actuale (plus e foarte TID asta), pot sa trec peste faptul ca incearca sa arate exact cat de fixe sunt canoanele societatii lor.Peste ce nu pot sa trec este faptul ca Malec este una dintre cele mai proud gay pairs out there. Alec este unul dintre putinele personaje gay care nu a fost amestecat cu femei in timp ce isi descoperea sexualitatea si este atat de important lucrul asta, atat de rar sa vezi un personaj ca Alec care nu este stereotipic gay, dar ilustreaza atat de bine comunitatea LGBTQ+ si acum ei vor sa distruga asta aruncand o tipa in mix?Sper din tot sufletul sa nu mearga mai departe cu planul asta.
MY MALEC HEART YES SAIL MY OTP
De fiecare data cand o sa apara Max inima mea o sa planga again and again, that's a fact
Officially I lost all my hope for a good Valentine arc
Okay okay okay some less psychotic Valentine is rising in the early days, please go on Luke.
Aaaaaaand they screw up again with Luke and the wolves.Jesus nu credeam ca o sa ii iau apararea lui Valentine, dar sunt aici tipand dupa un personaj complex.Nebun, dar cu un motiv mai bun decat gelozie si sange demonic.Valentine a fost marcat profund cand si-a pierdut parabataiul in fata acelorasi oameni care i-au omorat parintii, a fost o amara ironie a vietii, cuiul din sicriu.
Isabelle, schimband totul in viata ei pentru a-si proteja familia, chiar si hainele si modul in care isi prinde parul vorbeste enorm despre personajul ei si directia in care merge.I'm pleased.

Concluzie: Per total serialul merge in sus.Au fost doar cateva scene care m-au facut sa imi dau ochii peste cap, totul incepe sa aiba mai mult sens si sa fie prezentat intr-un mod mai natural.In schimb, sunt absolut furioasa pentru directia in care merg anumite personaje.Sper din suflet sa nu distruga una din cele mai puternice reprezentari LGBTQ+ din lumea YA, iar povestea lui Valentine este un mare "nu" din partea mea.Chiar si lasand cartile afara din discutie, este dusa la extrem.Poate as fi fost dispusa sa o accept daca Valentine nu l-ar fi aruncat pe Luke in gura lupilor (pun intended), dar aia a fost picatura care a umplut paharul.Incepusera sa aduca umbre in componenta personajului foarte frumos prin explicatia despre primele zile are Cercului, dar apoi au distrus complet totul.Si nu spun asta doar pentru ca il vreau pe Valentine din carti, ci pentru ca ma enerveaza cand personajul negativ este generic si nu are profunzime, dar asta e o preferinta personala.
Bonus: TV Malec vs book Malec:
 

duminică, 14 februarie 2016

Cum să sărbătorești Valentine's Day într-un mod plăcut

Cred că nu sunt singurul care a văzut această poză pe internet zilele ăstea, poză care m-a inspirat să scriu acest articol, în care vreau să vă prezint trei cărți/parteneri(partenere) pentru Valentine's Day!














1.Îți voi dărui soarele de Jandy Nelson pentru a vedea dragostea din mai multe puncte de vedere, trecută prin mai multe întâmplări și ascunsă sub zeci de secrete.
2. Eu și Marley de John Grogan pentru a înțelege cu adevărat ce înseamnă iubirea necondiționată.
3. Orașe de hârtie de John Green pentru a înțelege că dragostea nu e mereu ceea ce te aștepți să fie.

Vedeți? Nu trebuie să sărbătoriți singuri!

sâmbătă, 13 februarie 2016

Literatura din programa școlară și ce am învățat din ea

După câteva luni după ce am dat bacalaureatul, m-a lovit inspirația să ating acest subiect pe care l-am urât în liceu.
Cred că majoritatea elevilor am urât și urâm cărțile care ni se bagă pe gât de atâția ani, dar, care, după spusele unor profesori, au o morală în spate.
Așa că m-am gândit să spun ce am învățat eu din aceste cărți, nuvele și alte texte, după luni în care nici nu m-am uitat la ele.

O să încep cu ”preferata” mea, Ion de Liviu Rebreanu. Stau și mă gândesc la o morală și nu iese nimic. Nu prea am ce să învăt de la un țăran obsedat de pământ, care și-a omorât soția, într-un fel sau altul. De fapt, poate că am învățat că trebuie să stau departe de oamenii care sărută pământul.
Enigma Otiliei de George Călinescu m-a învățat în sute de pagini același lucru care m-a învățat și un vers dintr-o melodie semnată de Lana del Rey: ”Love is mean, and love hurts.”.
Nu mi s-a părut deloc amuzantă O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale. Nu am râs, nu am rânjit sau zâmbit deloc când venea vorba de opera lui Caragiale și singura chestie care mi-a rămas în cap e că toată lumea e coruptă.
Ultima operă de care o să vorbesc este Moara cu noroc de Ioan Slavici, care mi-a mâncat zilele. Nuvela respectivă e ca un episod tâmpit și fără sens dintr-o tenelovelă spaniolă, din care singurul lucru pe care poți să îl înveți este cum să îți controlezi nervii.

Singura întrebare ridicată de literatura din programa școlară a fost ”De ce s-a gândit cineva să scrie așa ceva?”.
Sper că nu am enervat prea multă lume, îmi cer scuze din avans. Eu chiar am urât să studiez ceva ce a fost studiat și acum 20 și ceva de ani. Nu m-au atras deloc, nu m-a făcut plăcere să aud de ele și singura satisfacție pe care o am e acum, când știu că nu mă mai interesează de existența lor.
Ca să nu spuneți că sunt un mare hater, recunosc că am iubit majoritatea poeziilor din programa școlară, în special Lecția despre cub de Nichita Stănescu, pe care o să o las mai jos pentru cei care nu au citit-o:

Se ia o bucată de piatră
se ciopleste cu o daltă de sânge,
se lustruieste cu ochiul lui Homer,
se răzuieste cu raze
până cubul iese perfect.
După aceea se sărută de nenumărate ori cubul
cu gura ta, cu gura altora
si mai ales cu gura infantei.
După aceea se ia un ciocan
si brusc se fărâmă un colt de-al cubului.
Toti, dar absolut toti zice-vor :
-Ce cub perfect ar fi fost acesta
de n-ar fi avut un colt sfărâmat!

din vol "Opere imperfecte" (1979)